C5 Aircross csatlakozási technológia, motorok, sebességváltók

A C5 Aircross SUV felhasználóbarát, csúcstechnológiás rendszerekkel biztosítja az utasok digitális eszközei és a gépjármű közötti kommunikációt és ezáltal a folyamatos online jelenlét, a kapcsolattartás, a navigáció és a kikapcsolódás lehetőségét.

 • 8”-os érintőképernyő: a hangfelismerő funkcióval rendelkező, ujjheggyel kezelhető, kapacitív típusú képernyő az új C5 Aircross SUV valóságos irányító központja: a beállítandó gépjármű-paraméterek mellett a média-, telefon-, klíma- és navigációs funkciók is innen érhetők el.
 • Mirror Screen funkció: az Android Auto, Apple Car Play és MirrorLink® protokollal működő funkció jóvoltából a gépjárműre csatlakoztatott okostelefon egyes alkalmazásai az érintőképernyőről biztonságosan vezérelhetők.

 • Citroën Connect Nav: a legújabb generációs online 3D navigációs rendszerhez (célpiactól függően) olyan internetalapú szolgáltatások kapcsolódnak, mint a TomTom Traffic, amely valós idejű forgalmi információkkal szolgál, helymeghatározást tesz lehetővé, tájékoztat a töltőállomások és parkolók árairól, a várható időjárásról vagy a közelben található szolgáltatóegységek elhelyezkedéséről. Várhatóan nagy népszerűségnek örvend majd a veszélyes területek opció is.

 • CITROËN Connect Box SOS és assistance csomaggal: helyzetbeméréssel egybekötött sürgősségi és assistance telefonhívás. A célpiactól függően, előfizetés nélkül éjjel-nappal igénybe vehető, ingyenes szolgáltatás lehetővé teszi a megfelelő segélyszolgálatok automatikus vagy az „SOS” (sürgősségi), illetve a Citroën” (assistance) gombbal történő riasztását.

 • Vezeték nélküli okostelefon-töltés: a berendezés számos okostelefon vagy más Qi szabványú eszköz indukciós töltését teszi lehetővé a középkonzolban e célból kialakított tárolórekeszbe integrált töltőállomásnak köszönhetően. A vezeték nélküli áramátvitel a mágneses indukció elvén alapul. A funkcióval számos okostelefon kompatibilis, köztük a Samsung Galaxy S6, S7 és S8 vagy az iPhone 8 és X.

 • ConnectedCAM Citroën®: a belső visszapillantó tükör talpába beépített, GPS-szel ellátott, full HD kamera a gépjármű multimédiás rendszerétől teljesen függetlenül működik. A kamera által készített fotók a16 GB-os memóriakártyán tárolhatók, és az adatok wifin keresztül egy okostelefonra továbbíthatók. A kamerával a gépkocsiból látottakról pillanatfelvételek és videók készíthetők, melyeket e-mailben vagy a közösségi oldalakon azonnal megoszthatunk. Az eszköz egyébként folyamatosan veszi az utat a szélvédő előtt, és baleset esetén automatikusan elmenti a videofelvételeket.

NAGYTELJESÍTMÉNYŰ, HATÉKONY MOTOROK AZ ÉLVEZETES VEZETÉS SZOLGÁLATÁBAN

Az új C5 Aircross SUV motorválasztékában található legújabb generációs Euro 6.2 motorok a mindennapos utakhoz, a hétvégi kirándulásokhoz és a hosszabb nyaralásokhoz egyaránt ideálisak. A nagyteljesítményű és hatékony erőforrásokhoz hatfokozatú kézi váltó vagy rendkívül hatékony és kényelmes EAT8 nyolcsebességes automata váltó társulhat:

 • 2 benzinmotor: PureTech 130 S&S 6 seb. és PureTech 180 S&S EAT8,

 • 3 dízelmotor: BlueHDi 130 S&S 6 seb., BlueHDi 130 S&S EAT8 és BlueHDi 180 S&S EAT8.

2019 végére a C5 Aircross SUV lesz az első Plug-In Hybrid PHEV hajtásláncot alkalmazó Citroën gépjármű, mely radikálisan alacsony CO2-kibocsátással és ZEV üzemmódban 60 km-es hatótávval rendelkezik.

ÚJ EAT8 AUTOMATA SEBESSÉGVÁLTÓ: MÉG HATÉKONYABB ÉS ÉLVEZETESEBB MŰKÖDÉS

Az új C5 Aircross SUV-on a Shift and Park by wire vezérlésű, legújabb generációs nyolcfokozatú EAT8 (Efficient Automatic Transmission) automata sebességváltó is elérhető, melyet a japán Aisin céggel közösen tervezett és fejlesztett ki a márka. A mindennapos használatban a rugalmas nyomatékváltó tényleges kényelmet biztosít indításnál éppúgy, mint a parkolási manővereknél.

Ez az új automata sebességváltó még hatékonyabb és élvezetesebb működést garantál:

 • Az EAT6-hoz képest akár 7%-kal alacsonyabb fogyasztás érhető el a két plusz váltási fokozatnak, a BlueHDi 180 motoron a Stop & Start funkció 20 km/h-ig történő kiterjesztésével elérhető jobb hozamnak és a súly- és méretcsökkenésnek köszönhetően (amely akár 2kg-os előnyt is jelenthet az EAT6-hoz képest).

 • A váltó használatát irigylésre méltó komfort jellemzi: a motor és a váltó közötti optimális összhangnak és a két plusz fokozattal kiküszöbölt fordulatszám-ugrásoknak köszönhetően még nagyobb a sebességváltási kényelem.

A Shift and Park by wire névre keresztelt új automataváltó-vezérlés ergonomikus kialakítású elektromos kezelőszervének használata egyszerű és magától értetődő. A kormányon rendelkezésre álló kapcsolók segítségével manuálisan is lehet lépegetni az – ettől függetlenül – automata váltó fokozatai között. Biztonsági szempontból említést érdemel, hogy a Park funkció a motor leállásakor automatikusan működésbe lép.

AZ ÚJ CITROËN C5 AIRCROSS SUV LEGFŐBB JELLEMZŐI DIÓHÉJBAN:

 • Egy teljesen egyedi, nagy kerekekkel, megemelt hasmagassággal és oldalsó védőelemekkel felszerelt vérbeli SUV, mely stílusa, karaktere, egységes sziluettje, grafikus megoldásai és gazdag személyre szabási kínálata révén egyben vérbeli Citroën is.

 • A szegmens legkényelmesebb és legjobban variálható SUV-ja, mely a Citroën Advanced Comfort® program értelmében progresszív hidraulikus ütközőelemekkel® ellátott felfüggesztéssel, Advanced Comfort ülésekkel (három dönthető háttámlájú, sínen csúsztatható és összecsukható önálló hátsó ülés) és Best in Class térfogatú csomagtartóval rendelkezik.

 • Egy új generációs, csúcstechnológiával felszerelt korszerű SUV, mely 20 vezetéssegítő funkcióval – köztük az önvezető autó felé tett fontos lépésnek számító Highway Driver Assist rendszerrel – és 6 csatlakoztatási technológiával büszkélkedhet.

MŰSZAKI ADATOK

Hosszúság: 4500 mm

Szélesség: 1840 mm

Magasság: 1670 mm (tetőcsomagtartó rudakkal)

Tengelytáv: 2730 mm

Hasmagasság: 230 mm

Kerékátmérő: 720 mm

Csomagtér-kapacitás: 580 l–720 l, lehajtott ülések esetén max. 1630 l

A C5 Aircross egy csúcstechnológiás, újgenerációs SUV

Megosztás

Related posts