Önvezető járművek fejlesztésére képeznek mérnököket a Műegyetemen

Még 1november 15-ig jelentkezhetnek az alap- (BSc-)diplomás mérnökök a februárban kezdődő „autonóm járműirányítási mérnök” mesterszakra. Az angol nyelvű képzés a járműipar legdinamkusabban fejlődő területéhez kapcsolódva, az önvezető járművek fejlesztésére képez szakembereket a Budapesti Műszaki Egyetemen. (Nyitó képünk: önjáró autó, foto: bbc.com)

A jövő társadalmában meghatározó szerepük lesz az intelligens járműveknek, robotoknak, ezért is egyedülálló lehetőség a közlekedés- és járműmérnöki kar leendő hallgatóinak, hogy az autóipari kutatás és fejlesztés területén a legkorszerűbb tudást szerezhetik meg.

A mesterképzésre jelentkezők az ismereteket széles körét sajátíthatják el az önvezető járművek tervezéséről és fejlesztéséről. Ez a tudás a lendületesen fejlődő hazai járműipar bármely résztvevője számára kiemelt érték. A hallgatók a kar zalaegerszegi oktatási és kutatási telephelyén, a ZalaZONE-nal együttműködésben egyedülálló gyakorlati ismereteket is szerezhetnek az autonóm járművek tesztelésében is.

Az Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetével, valamint a Bosch, a Knorr-Bremse és a Continental összefogásával létrejött kutatóközpont olyan oktatási szerkezetet alakított ki, amely garantálja, hogy a mesterképzést elvégző szakemberek nemzetközileg is elismert tudással gyarapodjanak.

A keresztféléves képzésre november 15-ig lehet jelentkezni, elsősorban járműmérnöki, villamosmérnöki, mechatronikai mérnöki, közlekedésmérnöki, mérnök informatikus, gépészmérnöki és logisztikai mérnöki alapszakok hallgatóinak. A szakról részletes információ a felvi.hu-n és a közlekedés- és járműmérnöki kar honlapján található.

Megosztás