1600 regisztrált játékos várja a hétvégi fotelralit (Exkluzív videóval!)

{"Source" : "GeForce SHARE", "B64" : "eyJEUlNBcHBOYW1lIiA6ICJkaXJ0cmFsbHkyLmV4ZSIsICJEUlNQcm9maWxlTmFtZSIgOiAiRGlydCBSYWxseSAyIiwgIlNob3J0TmFtZSIgOiAiZGlydF9yYWxseV8yLjAiLCAiQ21zSWQiIDogMTAwMjI5NzExfQ=="}

Nyolc bajnoki futam és századmásodpercekért folyó küzdelmek jellemezték a Hungarian Virtual Dirt Rally 2.0 Championship első évadát. A Covid-19 járvány szülte a sorozatot, amit Pannuska Dávid ötlete alapján a duen.hu szervezett meg. Tavaly március óta minden hétvégén várják a rendezők a szimulátorozás kedvelőit és az idén is nyolc fordulóra tervezett bajnoki sorozatban már csapatbajnokság keretein belül is tudják gyűjteni a pontokat a résztvevők. Most hétvégén kezdődik a BuildIT Virtuális SALGÓ Rally!

Egy évvel ezelőtt a világjárvány kitörése után nagyon sok rendezvényt kellett elhalasztani. Így volt ez a ralifutamokkal is. A ralisport szerelmeseinek csak a szimulátorozás maradt… Pannuska Dávid bajnok Rally2-es navigátor ötletéből egy komplett bajnokságot szervezett a duen.hu, ahol ingyenes regisztráció után, a DiRT Rally 2.0 játékprogram lehetőségeit kihasználva, az év folyamán nyolc bajnoki futam került megrendezésre. Mivel a játékosok igényelték, hogy akár heti rendszerességgel is legyenek futamok – ahol változatos helyszíneken, különböző kategóriájú autókkal versenyezhetnek – így a kezdetek óta minden hétvégén megrendezésre kerül kisebb-nagyobb szimulátorverseny.

A nagyon szép grafikával rendelkező program sajátossága, hogy multiplatform rendszerben lehet játszani, így a különböző játékkonzolokon és asztali számítógépen is összehasonlíthatóak az elért idők, kormánnyal, kontrollerrel és akár billentyűzettel is lehet játszani. A szerver biztosítja azt, hogy egy játékos egy szakaszon csak egyszer tudjon végig menni. Ahogy a valódi futamokon, itt is csak a szakaszok után, a szervizekben lehet az autót megjavítani, a beállításokon állítani.

A 2020-as szezon nagy csatákat hozott abszolútban és a kategóriákban is. Egészen az utolsó futamig nyitott volt a bajnoki cím sorsa. Több, mint 900 elrajtolt versenyző pontjait értékelték ki a szervezők és végül Suborits Péter – aki már három éve állandó szereplője a hivatalos WRC szimulátorbajnokság TOP10-es döntőjének – nyerte meg a magyar szimulátorbajnokságot, Kasza Kristóf és Bartók Vince előtt. Minden futam után kupákat kaptak a dobogósok és év végén a sorozat partnereinek köszönhetően a nyolc kategória legjobbjai is ajándékcsomagot kaptak.

A játékosoknak minden bajnoki futam, minden szakasza után lehetőségük van a zárt facebook csoportban interjút adni a gyorsaságiról, amivel élnek is a pilóták. Néha komoly, néha megmosolyogtató nyilatkozatok születnek, amik minden esetben felkerülnek a bajnokság eredményközlő oldalára, a hazai rali legnépszerűbb eredményközlő felületére, a Rallylive.hu-ra is.

2021-ben is folytatódik a sorozat, a heti sprintfutamok mellett idén is nyolc bajnoki fordulóra kerül sor, melynek első állomása a BuildIT SALGÓ Rally nevet kapta. A játékban szereplő murvás amerikai szakaszokat kell R5-ös autókkal teljesítenie a versenyzőknek.

Nagy változás idén, hogy az egyéni pontok mellett ún. csapatbajnokságot is létrehoztak a rendezők. 2-5 fős csapatokból a legjobb három teljesítményét értékelik, így nem csak egymás ellen, hanem egymásnak is szurkolva zajlanak majd a futamok.

A kategória kiosztásban is történt előrelépés, hiszen a tavalyi legjobb harminc versenyzőt és a sprintfutamok dobogósait PRO kategóriába sorolták, míg a versenyzők kérésen engedve Senior kategóriában kerülnek külön értékelésre a 45 évesnél nem fiatalabb, de továbbra is fiatalos hévvel játszó szimulátorosok.

Továbbra is ingyenes a regisztráció és a szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki becsatlakozik a bajnokságba, akár év közben is.

A Hungarian Virtual DiRT Rally Championship szabályait, információit megtalálja az alábbi linken:
http://bit.ly/virtual_rally_2021