• Egyéb

2018-as új Tracer 900 és Tracer 900GT

A Yamaha sport túra-motorkerékpárok termékcsaládjába megérkezett az új Tracer 900 és Tracer 900GT

A holnap emlékeit kínálják az élet útjain

Az iparág legváltozatosabb sport túra-kínálata
A Yamaha minden eddiginél erősebb sport túra-termékcsaláddal vág neki a 2018-as évnek, összesen hat, valóban változatos modellt kínálva. A kínálat tagjai kiszolgálják az olyan motorosok legkülönfélébb igényeit, akik új élményekre vágynak, valamint új helyeket és embereket szeretnének megismerni az élet útjain motorozva.

Tracer 900 2015-ös bemutatása óta az európai sport túra-szektor komoly fejlődésen esett át. A Tracer 900-ra is jellemző kiváló teljesítmény és sokoldalúság miatt számos motoros váltott más kategóriákról a sport túra-szegmensre.

A megfizethető árú Tracer 700 későbbi bemutatkozása szintén komoly lökést adott az osztálynak, fiatal motorosok új generációját magához csábítva. A sport túra-szektor mára a Yamaha egyik legdinamikusabb és legfontosabb területévé vált a piacon.

Az FJR1300A/AE/AS modellek továbbra is kiszolgálják az olyan tapasztalt sport túramotorosok igényeit, akik nagyra értékelik a modellcsalád kedvező megítélését és a verhetetlen Yamaha megbízhatóságot.

2018-ban a legkelendőbb Tracer 900 komoly fejlesztéseket kap, melyek tovább erősítik a ma kapható egyik legsokoldalúbb és legizgalmasabb modell levonzóbb jellemzőit, mely ráadásul mostantól 2 változatban is elérhető.

2018 Tracer 900 és Tracer 900GT

Engedd szabadjára az érzéseidet
A három éve bemutatott Tracer 900 hamar első számú választássá vált a sporttúra-osztály gyorsan növekvő 1000 cm³ alatti kategóriájában. Lenyűgözően sportos teljesítményével és mozgékonyságával a hosszú távon is kényelmes utazást biztosító, stílusos Tracer 900 a Yamaha egyik legkeresettebb modelljévé vált, melyből már több mint 35 000 darab kelt el.

Ha létezik olyan kulcsfontosságú jellemző, mely egyedüliként kiemelhető a széles körű siker alapjaként, akkor az az, hogy ez a gyönyörűen megtervezett motorkerékpár egyike azon kevés modelleknek, melyek szinte bármilyen célra használhatók, legyen szó hosszú távú túramotorozásról, sportolásról vagy napi ingázásról. Meghajtásáról a Yamaha nagy elismerésnek örvendő 847 cm³-es CP3 motorja gondoskodik, melynek erős, lineáris nyomatéka olyan élvezetesen vezethető, sokoldalú modellé teszi a Tracer 900-at, mely hűen tükrözi a motorozás igazi szellemét.

2018 Tracer 900. Magasabb szintre helyezve
A 2018-as évre a Yamaha tervezői csapata azt a célt tűzte ki maga elé, hogy még tovább erősítse a Tracer 900 legkedveltebb előnyeit és értékeit. Emellett számos olyan fejlesztés és módosítás is történt, melyek célja a motorkerékpár túramotoros képességeinek javítása, a nagyobb fokú kifinomultság és a jobb minőség elérése volt.

Javított szélvédelem és kifinomult külső kialakítás
A nagyobb szélvédő jobban védi a felsőtestet az időjárási jelenségekkel szemben, így hosszabb távon is kényelmesebb és élvezetesebb utazást kínál – manuális magasságállítási lehetőségének köszönhetően pedig gyorsan beállítható a kívánt helyzetbe. Az utas nagyobb kényelme érdekében a 2018-as modellre újratervezett utaslábtartó-szerelvény és új kialakítású kapaszkodó kerül.

A Yamaha tervezői emellett kis mértékben, de hatékonyan megújították a külső paneleket és borításokat is, ezzel javítva a 2018-as modell megjelenését, érzetét és minőségét. A fejidom új légbeömlő területe kifinomultabb megjelenést biztosít, az üzemanyagtartály-oldalpanelek és az oldalsó szárnyidomok megújult kinézete pedig szintén stílusosabbá teszi az új modellt.

Újratervezett hátsó geometria a jobb túramotorozási jellemzők érdekében
A 2018-as Tracer 900 új alumínium lengőkarral és újrakalibrált hátsólengéscsillapító-beállításokkal készül, mely tovább javítja a motorkerékpár túrázási teljesítményét, és lehetővé teszi eredeti oldaldobozok felszerelését.

Nagyobb kényelem a vezető és az utas számára
A 2018-as modell új vezető- és utasülései nemcsak nagyobb kényelmet biztosítanak, de tovább erősítik a Tracer 900 prémium kinézetét és érzetét is. A vezetőülés magasságának két állása van (magas és alacsony), melyek remekül illeszkednek motorozási stílusodhoz. Mindemellett az üzemanyagtankra puha párnázat került, mely még nagyobb kényelmet nyújt a motorosnak a hosszú utakon.

Az új Tracer 900 előnyei közé tartozik a keskenyebb kormány, valamint a karcsúbb és könnyebb kézvédők is. Az új kialakítás elősegíti a természetesebb, kényelmesebb motorozási pozíciót, az új kormány pedig a levegő áramlási útján kívül tartja a motoros kezét nagy sebesség esetén. A keskenyebb kormány a kocsisorok közötti haladást is megkönnyíti – ahol ezt a törvény megengedi.

2018 Tracer 900 új jellemzők

  • Kifinomultabb, jó minőségű külső panelek
  • Keskenyebb kormány, könnyebb és karcsúbb kézvédőkkel
  • Újratervezett ülések a motoros/utas nagyobb kényelméért
  • Új, egy kézzel állítható szélvédő az időjárási jelenségek elleni jobb védelemért
  • Hosszabb alumínium lengőkar az erőteljesebb hajtóerőérzetért
  • Új utaslábtartó-szerelvény a nagyobb fokú kényelemért
  • Új kapaszkodók az utas számára
  • Új farokidom

Tracer 900 fő műszaki jellemzők

  • 847 cm³-es, 3 hengeres, folyadékhűtéses, 4 szelepes motor
  • Segéd- és csúszó (A&S) tengelykapcsoló
  • 3 üzemmóddal rendelkező kipörgésgátló rendszer (TCS)
  • Egyedülálló D-MODE választható vezetési módok
  • Karcsú és könnyű CF alumíniumöntvény váz
  • Nagy kapacitású, 18 literes üzemanyagtartály
  • A középsztender és az ABS az alapfelszereltség része.

A Tracer 900 színválasztéka

  • Nimbus Grey
  • Tech Black

Elérhetőség

  • 2018 március


2018 Tracer 900GT

A prémium specifikáció az alapár része
A 2018-as Tracer 900GT a Yamaha sport túra-kínálatának új tagja, mely teljesen új modellként alapáron kínálja a prémium jellemzőket. A Tracer 900-on alapuló és ugyanazokat a 2018-as fejlesztéseket tartalmazó Tracer 900GT úgy készült, hogy versenyképes áron lenyűgöző sport túramotoros jellemzőket biztosítson a kategória szerelmeseinek.

Az eredeti kemény oldaldobozok az alapfelszereltség részei
A gyorsan leválasztható, 22 literes, színre fújt eredeti kemény oldaldobozok a Tracer 900GT alapfelszereltségének részei, így tulajdonosa azonnal túrázni indulhat vele.

Teljesen színes TFT műszerfal
A legújabb TFT (vékonyfilm-tranzisztor) műszerfal egyedi látványt biztosít a Tracer 900GT tulajdonosoknak. A teljesen színes kijelzős, prémium specifikációjú műszerfal átfogó információkat biztosít a motorok számára, beleértve a fokozat-visszajelzőt, továbbá a környezeti hőmérséklet, a hűtőfolyadék-hőmérséklet, az aktuális vezetési üzemmód, az üzemanyagszint és az üzemanyag-fogyasztás kijelzését.

Prémium felfüggesztés
A Tracer 900GT prémium minőségű felfüggesztésegységgel rendelkezik, mely magában foglalja a teljes mértékben állítható első villát is, így a motoros a terheltséghez és az útviszonyokhoz állíthatja motorkerékpárját. Ez a teljes mértékben állítható villa látványos, aranyszínű fényezéssel készül.

A Tracer 900GT hátsó lengéscsillapítóján egy külső rugó-előfeszítés állító található, mely könnyűvé és kényelmessé teszi a felfüggesztés beállítását utas vagy csomagok szállítása esetén. Ez gyors és hatékony módot biztosít a motorkerékpár beállítására.

Gyorsváltó rendszer (QSS)
A Tracer 900GT gyorsváltó rendszere zökkenőmentes, tengelykapcsoló nélküli felfelé váltásokat tesz lehetővé, így átformálva a motorkerékpár gyorsulási teljesítményét. A legújabb MT-09 modellen alkalmazott rendszeren alapuló QSS olyan lenyűgöző karaktert kölcsönöz ennek a prémium sporttúra-motorkerékpárnak, melyet minden teljesítményorientált motoros nagyra értékel majd.

Sebességtartó automatika
Az alapárért cserébe beszerelt sebességtartó automatika szintén a Tracer 900GT előnyei közé tartozik. Ez teljesen megegyezik az MT-10-en használt rendszerrel, és 50 km/h-s 180 km/h-s sebesség között beállítható, hogy 4.,5.,vagy 6.fokozatban tartsa az adott haladási sebességet. A rendszer a kormány bal oldali konzoljának kapcsolójával működtethető, és 2 km/h-s léptékekben növelhető vagy csökkenthető vele a tartott sebesség.

Használatával csökkent a jobb kar fáradása a hosszú utakon, valamint dombos és egyenetlen utakon is azonos sebesség tartható vele – emellett a 40 km/h-nál nagyobb sebességkorlátozások betartásához is hasznos funkció lehet.

A rendszer a fékek, a tengelykapcsoló vagy a gázkar használatával automatikusan kikapcsol, de rendelkezik egy visszaállító gombbal, mellyel visszaállítható az előző beállítás. A sebességtartó automatika élvezetesebbé teszi a hosszabb utazásokat, és megakadályozza a sebességhatárok túllépését.

Fűtött markolatok
A Tracer 900GT egy minden időjárásra és minden évszakra megfelelő motorkerékpár, melyet földrészek átszelésére terveztek, a fűtött markolatok pedig valódi bónuszt jelentenek a komoly sport túramotorosoknak.

A 2018 Tracer 900GT exkluzív jellemzői

  • Az alapfelszereltségbe tartozó színre fújt kemény oldaldobozok
  • Teljesen színes TFT (vékonyfilm-tranzisztor) műszerfal
  • Teljesen állítható, aranyszínű fordított első villa
  • Külső rugó-előfeszítés állítóval szerelt hátsó lengéscsillapító
  • Gyorsváltó rendszer (QSS) a zökkenőmentes felfelé váltás érdekében
  • Sebességtartó automatika
  • Fűtött markolatok
  • 2

A Tracer 900GT műszaki jellemzői

  • 847 cm³-es, 3 hengeres, folyadékhűtéses, 4 szelepes motor
  • Segéd- és csúszó (A&S) tengelykapcsoló
  • 3 üzemmóddal rendelkező kipörgésgátló rendszer (TCS)
  • Egyedülálló D-MODE választható vezetési módok
  • Karcsú és könnyű CF alumíniumöntvény váz
  • Nagy kapacitású, 18 literes üzemanyagtartály
  • A középsztender és az ABS az alapfelszereltség része.

A Tracer 900GT színválasztéka

  • Midnight Black
  • Nimbus Grey
  • Phantom Blue

Elérhetőség

  • 2018 június

2018 Tracer 700

Alakítsd te a történetedet
A Tracer 700 egy elérhető és megfizethető motorkerékpár, mely még több motoros előtt megnyitja a sport-túra osztályt. Legyen szó hétvégi kirándulásról vagy egy hosszabb túráról, ez a vonzó és sokoldalú motorkerékpár készen áll, hogy új fejezetet nyisson az életedben, és örök emlékeket nyújtson.

A Yamaha Tracer modelljeinek hatalmas szerepük van a sport túra-szegmens néhány év alatt végbement óriási növekedésében. Nagyobb testvérmodelljéhez hasonlóan a Tracer 700 új és izgalmas kinézetű motorkerékpárként robbant be a sport túra-osztályba.

A korábban konzervatív kategóriának tartott, folyamatosan növekvő sport túra-szegmens a motorkerékpárok piacának egyik legdinamikusabb és legérdekesebb területévé vált.

A lenyűgözően sportos teljesítményt és mozgékonyságot nyújtó Tracer 700 számos új és tapasztalt motorost vonzott magához, akik nagyra értékelik ennek a megfizethető és stílusos Yamaha sport túra-modellnek a sokoldalúságát.

2018-ban a Tracer 700 az új Phantom Blue színben is elérhető lesz, ezzel is jelezve, hogy a Tracer 900-zal és az FJR1300-zal azonos családba tartozik.

2018 Tracer 700 műszaki jellemzők

  • Sokoldalú és izgalmas sporttúra-motorkerékpár
  • Izgalmas sportteljesítmény agilis kezeléssel
  • Könnyen elérhető és megfizethető középsúlyú motor
  • Állítható szélvédő beépített kézfejvédőkkel
  • Nagy kapacitású, 17 literes üzemanyagtartály
  • Kiváló teljesítmény-tömeg arány
  • Nagy nyomatékú, 689 cm³-es, kéthengeres, keresztsíkú motor
  • Kompakt csőváz
  • Könnyű, 10 küllős, alumíniumöntvény felnik
  • Digitális műszerek teljes LED kijelzővel
  • Dupla, 282 mm-es első tárcsák 4 dugattyús féknyergekkel
  • Eredeti Yamaha tartozékok széles választéka

A Tracer 700 színválasztéka   

  • Phantom Blue
  • Tech Black
  • Radical Red

Elérhetőség

  • 2018 január

2018 FJR1300A/AE/AS

Végtelen kanyarok
A Yamaha FJR1300A, AE és AS változatok kiemelkedő teljesítményű sport túra-motorkerékpárok, melyek úgy készültek, hogy bármilyen hosszú és kanyargós utat legyőzzenek, mindezt teljes kényelem és nagy sebesség mellett. A nagy teljesítményű 1300 cm³-es motorral és könnyű alumíniumvázzal készülő FJ1300 sorozat tagjai gond nélkül veszik az akadályokat.

A kiváló teljesítménye és legendás Yamaha megbízhatósága miatt a rendőri erők és tapasztalt motorosok körében is népszerű FJR1300 három változatban kapható.

Az FJR1300A modell magas felszereltséget kínál, ami többek között hosszú távokra tervezett 25 literes üzemanyagtartályt, teljesen állítható szélvédőt, ergonomikus kialakítást és a legújabb elektronikus vezérlési technológiát jelenti.  Az FJR1300AS felszereltsége még gazdagabb, hiszen alapáron tengelykapcsoló nélküli váltás is jár hozzá, a sorozat zászlóshajójának számító FJR1300AE modell pedig már elektronikusan állítható felfüggesztést is tartalmaz.

2018-ban az FJR1300 modellekhez is elérhető lesz a Yamaha sport túra-motorkerékpárok „családjára” jellemző Phantom Blue fényezés.

2018 FJR1300A műszaki jellemzők

  • Erős, 1298 köbcentiméteres, soros, 4 hengeres motor YCC-T rendszerrel
  • Sportmotorkerékpárokra jellemző alumínium váz a könnyű vezethetőség érdekében
  • Dinamikus gyorsulás a 6 sebességes váltónak köszönhetően
  • Segéd- és csúszó tengelykapcsoló (A&S) a zökkenőmentes visszaváltás érdekében
  • LED fényszórók, helyzetjelzők és hátsó lámpák
  • Teljesen állítható szélvédő, elülső rész, ülés és kormány
  • Yamaha D-MODE a finomabb vagy hatalmas teljesítmény érdekében
  • Könnyen kezelhető sebességtartó rendszer
  • Kapcsolható kipörgésgátló rendszer (Traction Control System, TCS)
  • Nagy, 25 literes üzemanyagtartály a nagy távolságok megtétele érdekében
  • Fűthető markolatok és 12 V-os csatlakozó szériatartozékként
  • Tiszta és csendesen működő kardánhajtású rendszer

2018 FJR1300AE műszaki jellemzők (az A változat felszereltségén felül)

  • Elektronikusan állítható felfüggesztés és fordított villa
  • LED-es első lámpák adaptív kanyarfényekkel
  • Teljesen állítható szélvédő, elülső rész, ülés és kormány
  • Az alapfelszereltségbe tartozó oldaldobozok

2018 FJR1300AS műszaki jellemzők (az AE változat felszereltségén felül)

  • YCC-S tengelykapcsoló nélküli fokozatváltó és 6 fokozatú váltómű

Az FJR1300A/AE/AS színválasztéka

  • Phantom Blue
  • Tech Graphite
  • Matt Silver

Elérhetőség

  • 2017 október

Eredeti Yamaha tartozékok
A Yamaha számos kiváló minőségű eredeti tartozékot fejlesztett ki a Tracer és FJ1300 modellekhez, így minden ügyfél a saját igényei szerint alakíthatja ki egyedi sport túra-motorkerékpárját.

A kínálatban megtalálhatók az egyszerűen felszerelhető Akrapovič kipufogódobok, kemény és puha oldaldobozok, valamint többféle ülés és szélvédő – továbbá változatos felcsavarozható tartozék, védőelem és mart fékkar is elérhető.

My Garage: Építsd meg álmaid motorkerékpárját
A Yamaha tulajdonosok és potenciális ügyfelek létrehozhatják álmaik motorkerékpárját a Yamaha sport túra-modellek termékoldalán található online konfigurátorral, vagy ami még jobb, egy mobilalkalmazással, ahol lenyűgöző 360°-os 3D nézetben, a motorkerékpárra felszerelve tekinthetik meg a kiválasztott tartozékokat.

A Yamaha My Garage alkalmazás könnyedén letölthető az Apple App Store-ról vagy az Android Google Play áruházból.

Eredeti Yamaha ruházat
Az eredeti ruházatok kínálatában kimondottan Yamaha tulajdonosoknak tervezett motoros ruhadarabok találhatók, beleértve egy túradzsekit és hozzá illő kesztyűket, valamint számos utcai ruhát, például pólókat, sapkákat, pulóvereket és dzsekiket.

http://egyszermarlattamautot.hu/2017/11/10/erkezik-az-uj-yamaha-niken-lovagold-meg-forradalmat/