Felvonulással hívják fel a figyelmet a fogyatékossággal élők problémáira vasárnap

Vasárnap délután ötödik alkalommal rendezik meg a fogyatékossággal élők és támogatóik a Rehab Critical Mass felvonulást, amelynek célja, hogy felhívják az emberek figyelmét a fogyatékossággal élők társadalmi kirekesztésére, egyúttal megmutatni az összefogásban rejlő lehetőségeket – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A felvonuláson fogyatékossággal élők – mozgásukban, látásukban, hallásukban, beszédükben vagy mentálisan akadályozott emberek -, valamint velük szimpatizáló ép barátaik, ismerőseik, szövetségeseik vesznek részt.
    

A felvonulás résztvevői a Clark Ádám téren gyülekeznek, ahonnan 16 órakor indulnak a résztvevők a Lánchídon át a Deák Ferenc tér melletti Városháza Parkba, ahol koncertek, kulturális és családi programok várják őket. Az esemény akadálymentes, ingyenes, gyermek- és állatbarát – olvasható a közleményben.

Az esemény mottója: “együtt többre vagyunk képesek”. Azt írták: ennek igazságát a leghatékonyabban a “Teljes értékű metrót!” akció során sikerült bizonyítani, amikor az érintett 40 szakmai szervezet összefogásának hatására a 3-as metró felújítása szinte teljes akadálymentesítéssel valósul meg.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a fogyatékossággal élők helyzete – családtagjaikkal együtt – 1,8 millió embert érint Magyarországon. Ők sürgős megoldást várnak az akadálymentesítés, ápolási díj, integráció, inkluzív oktatás, támogatószolgálat kiépítése, védett munkahelyek ügyében és több más területen. 

Közölték azt is: a csaknem ezer céget tömörítő “nyitottakvagyunk.hu” mellett a főváros vezetése is magáénak érzi a fogyatékossággal élők ügyét, hiszen a vasárnapi rendezvény fővédnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

Megosztás

Related posts