Okosgomb az új csodafegyver a traffipaxok ellen

Csúcstechnológiával a sebességmérések ellen


Autóba helyezhető okoseszközzel rukkolt elő a legnépszerűbb magyar traffipaxjelző alkalmazás, a TraffiHunter. Az ooono® egy dán cég fejlesztése, amelyegy olyan kis méretű, drót nélküli gomb, amihang- és fényjelzésekkel figyelmeztet a traffipaxokraés más veszélyekre az úton. A gombbal mi isjelezhetjük a többi felhasználónak asebességméréseket és a veszélyeket,így nem csak a büntetések fizetésétkerülhetjük el, de a közlekedés isbiztonságosabb lesz vele.


Nemújdonság, hogy létezik olyan okostelefonosalkalmazás, amely az időszakos és a fixen telepítettsebesség-ellenőrzésekre figyelmeztet, utóbbiakrarendszerint a navigációs szoftverek is szoktak csipogni. ATraffi Hunter, androidos okostelefonokra és iPhone-raletölthető applikáció azonban ezentúlösszekapcsolható az ooono® nevű, dánfejlesztésű okoseszközzel is.


Azooono® egy kisméretű, drót nélküli gomb, amifigyelmeztet a traffipaxokra és más veszélyekre azúton. Az eszköz figyelmeztető hang- ésfényjelzésekkel kb. 30 másodperccel(beállítható) a helyszínhezérkezés előtt jelez nekünk. Az autóbantetszőlegesen elhelyezve, akár felragasztva valahova kaphatunkfény és hangjelzéseket amennyiben traffipax vagyegyéb veszély van az úton. Mi is jelezhetjük atöbbi felhasználónak asebességméréseket és a veszélyeket is.Ezek az adatok bekerülnek a Traffi Hunter alkalmazásba,és az alkalmazásban keletkezett jelentések ismegjelennek az eszközön.


“Sokan megfeledkeznek arról, hogyelindítsák az autóban a traffipaxjelzőalkalmazásokat, vagy úgy gondolják, hogy a rövidútszakaszokra nem kapcsolják be azokat. Ez nekem ishosszú ideje személyes problémám, deezentúl nem kell emiatt bosszankodnia senkinek, mert az újeszköz az autó indításakor automatikusan elindul,és időben jelez, ha sebességmérés vagyveszélyhelyzet közeleg az úton” – mondtaBorbély Roland, a Traffi Hunter alkalmazásalapítója. 


Az ooono® gombpofonegyszerűen működik: egy figyelmeztetésmegerősítéséhez egyszer kell megnyomni, ha pedigtéves volt a figyelmeztetés, nincs tennivaló.Amennyiben traffipaxot vagy más veszélytérzékelsz elsőként, csak nyomj rá azooono®-ra, és így a többi felhasználóis tudni fog róla.


Az eszköz Bluetoothsegítségével automatikusan kapcsolódik atelefonodhoz amikor elindulsz az autóval. Továbbikülönlegessége, hogy a riasztásitávolságot nem méterben, hanem időmértékegységben állíthatjuk be. Ilyenkorha gyorsabban megyünk, hamarabb fog jelezni.


Borbély Roland hozzátette: az ooono® nagybannöveli a közlekedésbiztonságot is, hiszen amobilunk ezután a zsebünkben maradhat. Afelhasználóknak nem kell az okostelefonjukat figyelniük,így nem zavarják őket az ott megjelenő feleslegesértesítések. Ráadásul nem merülnekle a telefonok a folyamatos igénybevételtől. Az ooono®pedig elemmel működik, ami átlagos felhasználásmellett egy-két évig is kitart.

Megosztás

Related posts