Újabb környezetvédelmi mérföldkőhöz érkezett a BMW

A müncheni központú vállalatcsoport az ENSZ december 3-14. között megrendezett lengyelországi klímakonferenciáján jelentette be, hogy már az Európában felhasznált villamosenergia-mennyiség 100 százalékát megújuló erőforrásokból nyeri ki.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) 2018. december 3-14. között, a lengyelországi Katowice városában rendezi meg soron következő klímakonferenciáját (UN Climate Change Conference), amelynek apropóján a BMW Group bejelentette, hogy immár az öreg kontinensen működtetett létesítményeiben felhasznált villamosenergia-mennyiség 100 százalékát megújuló erőforrásokból nyeri ki. A müncheni központú vállalatcsoport továbbá kihangsúlyozta, hogy ez irányú fejlesztéseit 2020-ra világméretűre bővíti fel.

A BMW Group elkötelezett a személyes mobilitásra és az áruszállításra épülő iparágak átfogó széndioxid-mentesítése mellett. A vállalatcsoport holisztikus szemlélete a tömegtermelésben felhasznált energiamennyiség környezetbarát előállítására éppúgy központi tényezőként tekint, mint az alá tartozó márkák modellsorozataiba integrált egyre több, tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt jármű kifejlesztését célzó stratégiára, amelyek a hosszú távon fenntartható jövőbe vezető úton egyformán fontosak.

A BMW Group 1992 óta ápol hosszú távú partnerséget az ENSZ klímakonferenciájával, amelynek keretein belül 2008 óta a szakmai kongresszus (COP – Conference of the Parties) aktív résztvevőjeként is tevékenykedik. Mint ilyen, a müncheni központú vállalatcsoport az idén 24. alkalommal megrendezett kongresszuson is meghatározó szereplőként van jelen. Tekintve, hogy a 2018. december 3-14. között megrendezett klímakonferenciának a lengyelországi Katowice városa ad otthont, az eseményt Lengyelország kormányának elnökletével vezényelik le.

A Hosszú távon fenntartható innováció fóruma

A 24. szakmai kongresszuson (COP24) a BMW Group számos alkalommal és formában járult hozzá a hosszú távon fenntartható fejlődés innovációit és gyakorlati tapasztalatait kiértékelő megbeszélésekhez és prezentációkhoz, sőt mi több, a Hosszú távon fenntartható innováció 2018. december 9-10. között megrendezett fórumán (SIF – Sustainable Innovation Forum) ismét főszponzorként vállalt szerepet. A szervezők a kétnapos eseményt immáron kilencedik alkalommal, az ENSZ klímakonferenciáján megrendezett szakmai kongresszus elsőszámú fenntarthatósági egyeztetéseként hívták életre, hogy a politikai szektor, az üzleti élet, a társadalmi szervezetek és az iparági szereplők vezető érdekeltjei között folytatott, a fenntartható fejlődés kihívásait napirendre tűző szakmai megbeszéléseknek nyílt színteret biztosítson.

Innovációs nyitónap négy kulcsfontosságú területtel

A Hosszú távon fenntartható innováció fórumát egy innovációs nap nyitotta meg, amely négy kulcsfontosságú területre; a gazdaság körforgására, a fenntartható mobilitásra, az energiaátvezetésre és a klímafinanszírozásra koncentrált.

A törvényhozókkal, üzleti vezetőkkel és civil szervezetekkel folytatott szakmai megbeszéléseken a BMW Group képviselői a fenntartható fejlődés célkitűzéseinek megvalósítását és azok fontosságát nyomatékosították, egyúttal bemutatták, hogy az olyan nagyvállalatok, mint a BMW Group, milyen megoldásokkal járulhatnak hozzá a személyes mobilitásra és az áruszállításra épülő iparágak széndioxid-mentesítéséhez.

A Hosszú távon fenntartható innováció fórumának kiállítóterén a BMW Group a „Cities in Progress” névre keresztelt párbeszédsorozat 2018-as esszenciáit is bemutatta. A Los Angelesbe, Melbourne-be, Sencsenbe, Rotterdamba és Berlinbe ellátogató, októberben zárult eseménysorozat a legkülönfélébb érdekeltek bevonásával és számos kezdeti együttműködés útnak indításával helyezte a hangsúlyt a jövő nagyvárosainak mobilitási fejlődésére és az alternatív mobilitási koncepciók feltárására koncentráló eszmecserékre. A résztvevők a párbeszédsorozat öt nagyvárosának forgalmi torlódásait, légszennyezettségét és parkolóhely-hiányait elemezték ki, majd egybehangzóan osztották azon várakozásukat, amely szerint aktuális modell- és szolgáltatáspalettája mellett a BMW Group ismét kézzelfogható válasszal szolgál majd a jövő mobilitási kérdéseire, termékportfólióját pedig egyre inkább károsanyag-kibocsátástól mentes járművekkel tölti fel.

Related posts