Társ a mindennapokban, napjainkban és a jövőben

A BMW Intelligens Személyi Asszisztens

A BMW Intelligens Személyi Asszisztens központi szerepet tölt be a BMW Vision iNEXT forradalmi technológiájában, a digitális társ jelentősége pedig a jövőben még tovább fokozódik. A 2019-es Szórakoztató Elektronikai Kiállítás látogatói számos helyszínen találkozhatnak a jövőbe mutató újítással: a rajongók nem csupán azokat a funkciókat fedezhetik fel, amelyeket a technológia a legkorszerűbb BMW modellekben már ma nyújtani tud, hanem az innováció közeli jövőben valósággá váló képességeit is megismerhetik. A látogatók a Las Vegas-i expón egy új BMW X5 modellbe építve próbálhatják ki mindazon funkciókat és opciókat, amelyeket a BMW Intelligens Személyi Asszisztens 2019 márciusától sorozatgyártásban kínál a bajor prémiumgyártó ügyfeleinek. A virtuális valóságba integrált BMW Vision iNEXT vezetése ugyancsak kiemelt hangsúlyt fektet a személyi asszisztens jövőbeni lehetőségeire.

BMW Intelligens Személyi Asszisztens napjainkban: digitális BMW-szakértő és ideális útitárs egyben

A BMW Intelligens Személyi Asszisztens utat talált napjaink legkorszerűbb BMW modelljeibe. A technológia sorozatgyártásba emelése egy új korszak kezdetét jelöli, amelyben a vezetők a jármű megannyi funkcióját egyszerű hangutasításokkal képesek vezérelni. 2019 márciusától a bajor prémiumgyártó egyes modelljeiben egy önmagát fejlesztő, digitális személyiséggé érő mesterséges intelligencia válaszol a vezető „Helló BMW!” („Hey BMW”) kezdetű mondataira. Az ismert vezetést támogató rendszerekkel ellentétben a BMW ügyfele tetszés szerint nevet is adhat a digitális személyiségnek. A BMW Intelligens Személyi Asszisztens világpremierjével a gépkocsiban egy digitális BMW-szakértő is megjelenik, amely mindenféle műszaki funkciót ismer és minden pillanatban aktuális státuszinformációkkal szolgál. A technológia mindezeken felül ideális útitársként is funkcionál, aki az úti célhoz közelítve segít megtalálni a legideálisabb parkolóhelyet és a fedélzeti operációs rendszer irodafunkcióit is magabiztosan kezeli. A BMW Intelligens Személyi Asszisztens a vezető jó közérzetére is figyelmet fordít: a hangutasításra adott válaszként például képes különféle utastéri élményeket aktiválni, így többek között a frissítő vagy pihentető programot, amely az utastér-világítástól és a légkondicionálótól kezdve, az illatosítón, az ülésmasszázson és az árnyékoláson keresztül, egészen az ülés hűtéséig vagy fűtéséig terjed.

BMW Intelligens Személyi Asszisztens a jövőben: társ a mindennapokban, a járműben és azon kívül is

A BMW Intelligens Személyi Asszisztens képes megtanulni a vezető szokásait és napi rutinját, majd a jövőbeni kontextusokban eszerint alkalmazkodni hozzá. A technológia segíti a vezetőt, ellesi személyes preferenciáit és ráérez a bajor prémiumgyártó ügyfelének legkedveltebb járműbeállításaira – mint például az ülésfűtés mértékére vagy a leggyakrabban használt útvonalra. A személyi asszisztens naprakészségét és széleskörű tulajdonságait a folyamatos technikai frissítések támogatják, a távolról is feltelepíthető, rendszeres vezeték nélküli szoftverfrissítések (Remote Software Upgrade) újabbnál újabb funkciókkal és képességekkel ajándékozzák meg a technológiát.

A BMW Intelligens Személyi Asszisztens a jövőben még intelligensebb, még következetesebb és még inkább hálózatba kapcsolt lesz: a technológia képes lesz betölteni a jármű, a széleskörű fedélzeti funkciók és a felhasználók digitális élete közötti réseket is. A közeli jövő személyi asszisztense intézkedik a BMW ügyfelének mobilitási szükségleteiről, megszervezi a napi teendőket és olyan komplex feladatokat is kezel, amelyek messze túlmutatnak a járművön. A mobil életvitel digitális útitársaként a technológia előre megtervezi a napi útvonalat, kezeli a felhasználó naptárbejegyzéseit és jegyzeteit, építő jellegű javaslatokat tesz és számos digitális szolgáltatást önállóan vezérel.

Related posts

Leave a Comment