Vádat emeltek egy nő ellen a mezőkeresztesi halálos buszbaleset ügyében

Halálos tömegszerencsétlenséget előidéző közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emeltek egy 45 éves nő ellen, aki gépkocsijával egy autóbusznak ütközött 2016 decemberében Mezőkeresztesnél; a busz felborult, utasai közül öten meghaltak, sokan megsérültek – közölte a Miskolci Járási Ügyészség szerdán az MTI-vel.

    A vádhatóság felidézte: az emeletes autóbusz az M3-as autópályán, Mezőkeresztes közigazgatási területén óránkénti 100 kilométeres sebességgel haladt. A járműben 80-an ültek, közülük csak öten kapcsolták be a kétpontos derékbiztonsági övet. 

    A nő személygépkocsijával óránkénti 120-130 kilométeres sebességgel érkezett az autóbusz mögül a belső sávban, majd elhaladt a busz mellett. Mivel a jármű sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, az autó a jéghártyás úttesten megcsúszott és a busz előtt a külső sávba átsodródva a jobb oldali szalagkorlátnak ütközött. Ezt követően megpördült, és nekiütközött a külső sávban haladó autóbusz jobb első részének. 
 

   Az ütközést követően a buszsofőr előbb balra kormányzott, így a jármű áttért a belső sávba és nekiütközött a bal oldali szalagkorlátnak, majd jobbra húzta a kormányt, ettől az autóbusz megbillent, a bal oldalára borult és mintegy 21 métert csúszva megállt. Az autóbuszba további tíz autó csapódott, illetve ezek egymással többszörösen összeütköztek. 
 

   A baleset következtében az autóbuszban utazók közül hárman a helyszínen, ketten a kórházba szállítás után meghaltak. Nyolcan maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket, míg nyolcan súlyos sérüléseket szenvedtek, huszonegyen könnyebben sérültek meg. 
 

   Az ügyészség a személyautót vezető nő ellen fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

További közlekedési híreink:
http://egyszermarlattamautot.hu/category/kozlekedes/

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..