Megvalósulhat a koncepció? Szabadidőjármű készülhet a Toyota Suprából?

Vajon még népszerűbb lesz egy sportautó-legenda, ha crossovert faragnak belőle, vagy pont a lényegét veszíti el ezzel? A Supra esetében például nem is olyan valóságtól elrugaszkodott a kérdés, mint első hallásra gondolnánk.

Ha álomautóról beszélünk, rendszerint két kategória jut eszünkbe: a sportautóké és a terepjáróké. A sportkocsik a mai napig megmaradtak a vágy korlátozott praktikumú tárgyainak, a nagy terepjárók hangulatát a személyautók biztonsági és kényelmi előnyeivel társító szabadidőjárművek azonban demokratizálták ezt az álmot. Az évről évre népszerűbb szabadidőjárművek jóvoltából ma már mindenki átélheti a terepjárózás élményét, még ha csak többségében külsőségekről is van szó.

Nem csoda tehát, ha egyre több gyártónál merül fel a két kategória ötvözésének a gondolata. A Porsche után a Lamborghini is elkészítette a maga megjelenésében és menetdinamikájában egyaránt rendkívül sportos szabadidőjárművét. Hamarosan pedig az Aston Martin, sőt, állítólag a Ferrari is csatlakozik azokhoz a gyártókhoz, akik szerint a stílustisztaságnál fontosabb, hogy lépést tartsanak a piac legújabb fejleményeivel. 

Amikor tehát a Supra lehetséges változatain gondolkodik a Toyota vezérkara, talán nem követnének el hibát, ha a sokak által vágyott kabrió (vagy a hagyománytisztelet jegyében még inkább kiemelhető tetőpaneles targa) verzió mellett egy emelt futóművű, valamivel robusztusabb megjelenésű modellváltozatot is megfontolnának. Ez elképzelhető volna visszafogottabb kivitelben, a frissen bemutatott Corolla Trek stílusában, ahogy azt egy formatervező művész Rain Prisk megálmodta, de akár valamivel merészebben is, ahogy az orosz autoreview.ru autós magazin grafikusa elképzelte. Egy ilyen magas

Egyéb kategória

Leave a Comment