Magyarország is csatlakozik a Mercedes-Benz After Work Golf Cup versenysorozathoz

A Mercedes-Benz örömmel fogadta, hogy az R&A, a golfsport egyik irányító testülete felismerte a rövidebb, munkaidőhöz jobban igazodó versenysorozatban rejlő lehetőséget, és hivatalosan is támogatja a Mercedes-Benz After Work Golf Cup-ot. A versenysorozat célja, hogy a golf iránt elkötelezett, ám munkájuk miatt elfoglalt játékosok számára lehetőséget kínáljon kedvenc sportjuk gyakorlására munkarendjükhöz és családi kötelezettségeikhez igazodva.

A kilenclyukas versenyek népszerűsége egyre növekszik, ezt mi sem mutatja jobban, minthogy a Németországban megrendezett versenysorozat körülbelül 3000 versenyén -több mint 300 golfpályán- mintegy 80.000 golfozó vett részt. 2018-ban a versenysorozat nemzetközi színtérre lépett, és többek között Dél-Afrikában, Svédországban és Argentínában is megrendezték a Mercedes-Benz After Work Golf Cup-ot.

2019-ben Magyarország, Hollandia és Csehország is csatlakozik az MBAWGC versenysorozathoz, melyen a résztvevők vonzó díjakat nyerhetnek, illetve nemzetközi szinten is versenyezhetnek a top helyezésekért a digitális ranglistáknak köszönhetően. A hazai versenyek a Magyar Golfszövetség szakmai támogatásával valósulnak meg, és három golfklubban zajlanak majd: az Academy Golf Clubban, a Balaton Golf Clubban és a Pannonia Golf & Country Clubban. Az első versenyre 2019. június 12-én kerül sor a budapesti Academy Golf Clubban.

A Mercedes-Benz After Work Golf Cup nem titkolt célja, hogy az első számú nemzetközi, amatőr tornává váljon világszerte azon golfozók számára, akik hobbijuknak versenyszerűen, mégis lazább környezetben szeretnének hódolni munka után.

Leave a Comment