A Hyundai Motor befektetéssel csatlakozik az IONITY-hoz

Ezzel hozzájárulva a nagyteljesítményű villanyautó töltőhálózat demokratizálásához

  • A Hyundai az alapító partnerekkel – BMW-csoport, Daimler AG, Ford Motor Company, valamint a Volkswagen-csoport a Porsche AG révén – együttműködésben csatlakozik az IONITY-hoz
  • A befektetés célja, hogy akár 350 kW töltési teljesítmény megvalósításával számottevően csökkentsék a 800V-os elektromos járművek töltési időszükségletét
  • Az európai közlekedési iparág villamosítására vonatkozó célkitűzés megvalósításához nemzetközi autóipari együttműködésre van szükség

A Hyundai Motor Company és a Kia Motors Corporation a mai napon bejelentette, hogy befektetéssel csatlakoznak a globális autógyártók által alapított IONITY vegyes vállalathoz. A megállapodás értelmében a Hyundai Motor Group („Csoport”) társult autógyártó vállalatai, a Hyundai és a Kia kulcsfontosságú szerepet vállalnak a villanyautó töltőállomások elérhetőségének további javításában, még praktikusabb megoldásokat kínálva az ügyfeleknek.

A döntés, hogy a Hyundai és a Kia csatlakozzon a hálózathoz, mindkét márka ügyfelei számára jelentős előnyöket hordoz. A Hyundai és a Kia elektromos járműveit 2021-től kezdődően 800 voltos töltőrendszerrel szerelik fel, így azok képesek lesznek kiaknázni az IONITY maximális, 350 kW-os töltési teljesítményét. Az ügyfelek igénybe vehetik az IONITY HPC infrastruktúráját. A digitális fizetési megoldással felvértezett, nagyteljesítményű töltőegységek jelentős mértékben lerövidítik a töltés időtartamát, és még inkább támogatják a hosszú távú elektromos utazást.

Az IONITY vegyes vállalatot 2017-ben alapította a BMW-csoport, a Daimler AG, a Ford Motor Company, valamint a Volkswagen-csoport képviseletében a Porsche AG. Létrehozása óta az IONITY csaknem 140 töltőállomást adott át Európa-szerte, jelenleg további ötven állomás áll építés alatt. Az IONITY által alkalmazott technológia akár 350 kW töltési teljesítményt képes biztosítani; a kombinált töltőrendszer (CCS) egységes töltőszabvány alkalmazásának köszönhetően a villanyautók lehető legszélesebb körével kompatibilis.

Az IONITY hálózatát folyamatosan bővítve 2020-ra 400-ra emeli gyorstöltő állomásainak számát. A legfontosabb európai főútvonalak mentén átlagosan 120 kilométerenként legalább egy töltőállomás található. A hálózat európai eloszlása és márkafüggetlen szemlélete jelentős mértékben javítja a villanyautók megítélését és elérhetőségét a jelenlegi és reménybeli ügyfelek körében egyaránt.

„A vegyes vállalatban való részvételünk még inkább megerősíti a Csoport jövőbeli e-mobilitás iránti elkötelezettségét.” – mondta Thomas Schemera, a Hyundai Motor Group termékrészlegért felelős alelnök-igazgatója. „Biztos vagyok abban, hogy az IONITY-vel folytatott együttműködésünk új korszakot vezet be a nagyteljesítményű töltési gyakorlat terén, a hagyományos tankolásnál is egyszerűbb, zökkenőmentes töltési folyamatot valósítva meg.”

Kiterjedt kutatási és fejlesztési tevékenységei, valamint az iparág vezető szereplőivel kötött, sokrétű együttműködési megállapodásai révén a Hyundai Motor Group egyre inkább megerősíti piacvezető pozícióját az elektromos járművek és az alternatív hajtási módozatok terén. Idén májusban a Csoport nagyteljesítményű villanyautók fejlesztésére vonatkozó együttműködést kötött a horvát Rimac Automobili vállalattal.

Az IONITY-ban eszközölt beruházás kihangsúlyozza a Csoport azon igyekezetét, hogy kulcsszerepet vállaljon a csekély szénkibocsátású társadalom kialakításában, ideértve 44 környezetbarát típus bevezetését 2025-ig. A Csoport az együttműködés révén tökéletesebb elektro-mobilitási szolgáltatásokat, ezáltal innovatív élményeket képes biztosítani ügyfelei számára.

Az IONITY örömmel üdvözli új részvényesét. „A számottevő nemzetközi tapasztalattal és szakértelemmel bíró Hyundai Motor Group teljes körű stratégiai elkötelezettséget vállal az elektromobilitás iránt. Az IONITY új befektetőinek megjelenése egyértelműen a piac irányunkban táplált bizalmáról tanúskodik, egyszersmind jelezve, hogy a fiatal vállalat erőfeszítései gyümölcsözőek.” – mondta Michael Hajesch, az IONITY vezérigazgatója.

A Csoport ugyanolyan mértékben szerez tulajdonrészt az IONITY-ben, mint az alapító felek: a BMW-csoport, a Daimler AG, a Ford Motor Company és a Porsche AG.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..