Közlekedési változások, útlezárások szeptember 15-én Kelenföldön

Útlezárásokra és közösségi közlekedési korlátozásokra kell számítani a XI. kerületi Villányi út és a Bartók Béla út Móricz Zsigmond körtérhez közel eső szakaszán, illetve a körtéren szeptember 15-én, vasárnap reggeltől kora délutánig, mert világháborús bomba hatástalanítását végzik. Tervezetten reggel 8 órától kezdődően kiürítik, majd lezárják a forgalom elől a Bartók Béla utat a Ménesi út és Fadrusz utca, valamint a Villányi utat a Bartók Béla út és a Fadrusz utca / Balogh lejtő közötti szakaszon. A lezárás idején nem jár a 17-es és a 61-es villamos Újbuda-központ és a Budaörsi út között, a 19-es és a 49-es villamos a Szent Gellért tér és Kelenföld vasútállomás között, a 41-es és a 47-es villamos Újbuda-központ és a Szent Gellért tér között, az 56A villamos pedig a Móricz Zsigmond körtér és a Szent Gellért tér között. Az érintett buszjáratok is a lezárt útszakaszt elkerülve közlekednek. A lezárásokkal kapcsolatban további információk érhetők el Újbuda önkormányzatának oldalán.

Újbuda önkormányzatának tájékoztatása szerint vasárnap délelőtt 8 órától kezdődően kiürítik, majd ezután teljesen lezárják mindennmű – azaz a közúti, a közösségi közlekedési, a gyalogos, a kerékpáros stb. – forgalom elől Kelenföldön a Móricz Zsigmond körtér, a Himfy utca, a Villányi út, a Balogh Tihamér lejtő, a Balogh Tihamér utca, a Ménesi út, a Bartók Béla út és a Somlói út érintett szakaszait. Az érintett területet a lakosságnak és az esetlegesen ott dolgozóknak a kiürítés idejére el kell hagynia, és csak a hatástalanítás sikeres befejezése után térhetnek vissza.

A terület kiürítése után, a bomba hatástalanítása idején – várhatóan 9:30-tól – a térség közösségi közlekedése az alábbiak szerint változik:

–          A 17-es villamos két szakaszra osztva közlekedik: a Savoya Park felől Újbuda-központig, a Bécsi út/Vörösvári út felől pedig a Budaörsi út / Villányi út megállóhelyig.

–          A 19-es és a 49-es villamos rövidített útvonalon, a Bécsi út/Vörösvári út, illetve a Deák Ferenc tér és a Szent Gellért tér – Műegyetem megállóhely között közlekedik.

–          A 41-es és a 47-es villamos két szakaszra osztva, a Kamaraerdei Ifjúsági Park, illetve a Városház tér felől Újbuda-központig, a Bécsi út/Vörösvári út, illetve a Deák Ferenc tér felől pedig a Szent Gellért tér – Műegyetem megállóhelyig közlekedik.

–          Az 56A villamos rövidített útvonalon, Széll Kálmán tér és a Szent Gellért tér – Műegyetem megállóhely között jár.

–          A 61-es villamos rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér felől a Budaörsi út / Villányi út megállóhelyig közlekedik.

–          A 7-es busz a Kosztolányi Dezső tér és a Szent Gellért tér között módosított útvonalon, Újbuda-központ érintésével közlekedik. A Szent Gellért téren Újpalota felé a felső rakparton, Albertfalva felé pedig a Budafoki úton, a 133E busz megállóiban lehet felszállni rá.

–          A 27-es busz rövidített útvonalon, a Sánc utca és a Villányi út között közlekedik.

–          A 114-es, a 213-as és a 214-es busz a Móricz Zsigmond körteret Újbuda-központ érintésével éri el. A körtéren a végállomási leszállóhelyen, a Váli utca kereszteződését követően lehet felszállni rá.

–          A 133E busz Újpalota felé nem érinti a Budafoki út / Karinthy Frigyes út és a Móricz Zsigmond körtér megállóhelyet, a buszjáratra a Szent Gellért téren Újpalota felé a felső rakparton megállójában lehet felszállni.

–          A 240-es busz a Móricz Zsigmond körtér helyett Újbuda-központ végállomásig közlekedik.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..