Kompakt SUV-ra való téli gumik

Az Auto Motor und Sport a legújabb összehasonlító tesztében áttekintette a kompakt SUV autókra való téli gumiabroncsokat.

A 11 gyártó 215/55 R17 méretű abroncsainak tesztelésére egy VW T-Roc modellt választottak, de ez a méret passzol az Audi Q2, a SEAT Ateca, és a nemrégiben az Euro NCAP teszten öt csillagot kapott Škoda Kamiq kerekeire is, melyről ITT olvashat bővebben.

A német magazin szakemberei a gumiabroncsokat különféle teszteknek vetették alá nedves és száraz aszfalton, valamint havas úton. A teszt végeredményéhez mindhárom felület 30-30 százalékkal járult hozzá, a fennmaradó tíz százalékot pedig a gördülési ellenállás valamint a gördülési zaj tette ki.

A teszt győztese a Goodyear UltraGrip Performanc Plus lett, de a Bridgestone Blizzak, a Vredestein Wintrac és a Continental TS 850 P sem szégyenkezhet.

automotor_und_sport.jpg

Meglepő viszont a Pirelli Winter Sottozero 3 gyenge helyezése, amit a magazin azzal indokolt, hogy havon hosszabb volt a féktávja, emellett a szakemberek nem voltak elégedettek a tapadással és az abroncs gyenge teljesítményt nyújtott az aquaplaning szempontjából, valamint nedves aszfalton fékezve.

dasblogponthu

Related posts

Leave a Comment