Rugalmas közműszolgáltatási szerződésekkel kívánja megkönnyíteni az EV-tulajdonosok életét a Honda és a Vattenfall

  • A Honda és a Vattenfall szándéknyilatkozatot adott ki, miszerint a jövőben rugalmas, megújuló energiákra építő közműszolgáltatási szerződésekkel segítik az elektromos autók tulajdonosait
  • Az Európa-első kezdeményezés aktív energiagazdálkodási rendszerekkel szeretné maximalizálni a megújuló forrásból származó energiák felhasználását
  • A Vattenfall közműszolgáltató vállalat piacvezető az európai piacon
  • A Honda 2020-ban, a Honda e forgalmazásával egyszerre kezdi meg európai energiaszolgáltatói tevékenységét

Együttműködési megállapodást kötött a Honda Európa vezető közműszolgáltató vállalatával, a Vattenfall-lal. Ennek keretein belül születhetnek meg az első rugalmas tarifával kecsegtető energiaszolgáltatói szerződések, melyek kifejezetten az elektromosautó-tulajdonosok igényeihez igazodnak. A közös munka kezdete jelentős mérföldkő a Honda – energiagazdálkodási megoldásainak – történetében, s természetesen az európai Electric Vision stratégiának is szerves része.

A 2019. október 23-án aláírt szándéknyilatkozat értelmében a két vállalat közösen dolgozza ki és viszi piacra a rugalmas energiaszerződéseket, amelyek lehetőséget adnak az EV-tulajdonosoknak, hogy azokban az időszakokban töltsék járműveik akkumulátorát, amikor a legkevésbé terhelt a közműhálózat, azaz a lehető legolcsóbb az áram. A kifejezetten EV-tulajdonosoknak szánt, kedvezményes tarifák még népszerűbbé tehetik a megújuló energiaforrásokat (pl. szél- és vízenergia), ezáltal beteljesülhet a Honda munkatársainak fenntarthatóságról szőtt álma. Ez a szolgáltatás 2020-ban indul el az Egyesült Királyságban és Németországban, majd a többi európai államban is megkezdik értékesítését.

A Vattenfall – speciálisan felkészített alvállalkozókon keresztül – a Honda Power Charger névre keresztelt házi töltőállomásainak telepítésében is részt vesz. Ez a váltakozó áramú készülék falra szerelhető vagy padlóra állítható, s igen hatékony, hiszen egyfázisú üzemmódban 7,4, háromfázisúban pedig 22 kW-os csúcsteljesítmény leadására képes. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a 32 amperes berendezéssel 4,1 óra* alatt töltheti 100%-ra a lemerült akkumulátorcsomagot a tulajdonos, tehát sokkal gyorsabb a megújulás, mint a hagyományos, fali konnektorról üzemeltetett töltők esetében.

Azon EV-tulajdonosok, akik utcán, városi környezetben parkolják le autójukat, az Ubitricityhálózatot vehetik igénybe, ennél ugyanis pontos elszámolásra lehetőséget adó, fogyasztásmérő okoskábellel zajlik a töltés. Az Ubitricity töltőhálózata rendkívül gyorsan bővül az Egyesült Királyságban és Németországban; csak Londonban 1700 ponton vehetnek fel áramot a villanyautók.

Jorgen Pluym, a Honda Motor Europe energiagazdálkodásért felelős projektvezetője elmondta: „Ez az együttműködés európai energiagazdálkodási üzletágunk egyik alappillére, hiszen a Vattenfall vállalattal közösen költséghatékony töltési megoldást kínálhatunk fel az EV-tulajdonosoknak, egyszersmind maximalizálhatjuk a megújuló forrásból származó energiák felhasználását. A Honda valódi úttörő ezen a területen, izgatottan várjuk, hogy kiaknázzuk a lehetőségeket és segítséget nyújtsunk a közlekedőknek.”

Tomas Björnsson, a Vattenfall E-mobility vezetője szintén megosztotta gondolatait: „Az a célunk, hogy megkönnyítsük az EV-tulajdonosok életét Északnyugat-Európában.Ez a nagy jelentőségű együttműködés jól mutatja, hogy közösen elhozhatjuk gyermekeinknek a fosszilis üzemanyagoktól mentes világot, sőt a mobilitás költségeit is csökkenthetjük.”

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..