2022 elején jöhet az új Alpina B4 Gran Coupe

A 4-ES BMW MÓDOSÍTOTT VÁLTOZATA A HÍRESZTELÉSEK SZERINT NÉGYAJTÓS FORMÁBAN ÉRKEZHET MEG JÖVŐ ÉV ELEJÉN.

Idén márciusban az Alpina és a BMW hivatalos is bemutatta a BMW M850 alapján készült B8 Gran Coupét. A témában járatos BimmerPost fórumon közzétett bejegyzés szerint 2022 elejére a B4 széria új változata is megérkezhet. A híresztelések szerint az új modell a BMW 440ix specifikáció alapján készülhet el, és négyajtós formában kerülhet piacra.

Hivatalos információk híján az internetes fórum értesüléseire tudunk hagyatkozni. A 440ix gyári változatában dolgozó 3 literes, turbófeltöltős, mild-hibrid technológiával felszerelt motor 382 lóerős teljesítmény és 499 Nm nyomaték leadására képes.

A nyolcsebességes automataváltó az összes kerék felé egyszerre továbbítja az erőt, a meghajtásnak köszönhetően a négyajtós coupé 4,4 másodperc alatt teljesítheti a 0-100 sprintet. A várakozások szerint az Alpine B4 Gran Coupe kizárólag Európában kerül majd értékesítésre, ám 2022 első negyedévéig még sok minden változhat.

Az Alpina háza tájáról származó friss hírek szerint a vállalat egyelőre kizárólag belső égésű motorral hajtott járművekben gondolkodik. Andreas Bovensiepen vezérigazgató elmondása alapján az ügyfelek között elvégzett felmérés megmutatta, egyelőre egyáltalán nincs kereslet az alternatív meghajtású modellek iránt.

Forrás:

Motor1 & mahzrt.hu