2022 első negyedévében 10 vezető autógyártó összes elektromos jármű szállításának csaknem 60%-át a Tesla adja

A Tesla az elektromos járművek piacán mutatott ellenálló képességét azzal, hogy fenntartja a kiszállítások számát egy olyan időszakban, amikor az általános piacot az alkatrészhiány és a kihívásokkal teli gazdasági feltételek sújtották. Az amerikai elektromos járművek óriása azonban jelentős versenytársa is szembesül a hagyományos gyártókkal, akik piaci pozíciójuk megtartásaként vonulnak be az elektromos járművek piacára.

Finbold által beszerzett és kiszámított adatok azt mutatják, hogy a vezető elektromos járműgyártók közül a Tesla 310 048 járművet szállított le az összes modellhez 2022 első negyedévében. A szállításokkal a Tesla a tíz vezető autógyártó által szállított 539 863 teljesen elektromos jármű 57%-át tette ki.

A második helyen a Volkswagen végzett 99 100 kiszállítással, ezt követi a BMW 35 289 darabbal. A kínai Xpeng a negyedik helyen végzett 34 561 darabbal, míg a Li Auto 31 716 darabbal zárta az első öt kategóriát.

A jelentősebb szállításokat végző gyártók közé tartozik a Nio (25 768), a Rivian (2 553), a General Motors (457), a Lucid Motors (360) és a Nikola (11).

A félvezetőhiány hatása a Teslára

Bár a Tesla uralja az elektromos járművek piacát, a vállalat kénytelen volt módosítani a célon, hogy több modellt mutasson be, de továbbra is az eladások növelése felé tart. A kutatási jelentés szerint:

“A rekord szállítások ellenére a Tesla továbbra is bizonytalan a jövőt illetően, Elon Musk vezérigazgató pedig megjegyezte, hogy a chiphiány miatt a vállalat 2022-ben megakadályozhatja új modellek bevezetését. Az első negyedéves eredmények azonban bepillantást engednek a vállalat éves szállításainak növekedésére. 50%.”

A Tesla arra törekszik, hogy a termékei iránti piaci kereslet mellett új gyárakkal növelje a termelést.

Az elektromos járművek iránti keresletet olyan tényezők fűtik, mint a megugró üzemanyagárak és több gyártó megjelenése a világűrben. A különféle EV-modellek magas ára azonban csökkentheti az ágazat piaci növekedését.

Olvassa el a teljes történetet statisztikákkal itt: https://finbold.com/tesla-accounts-for-almost-60-of-all-evs-deliveries-by-10-leading-car-makers-in-q1-2022/