2022. június 30-ig kitolják a díjmentes hétvégi kerékpárszállítás tesztidőszakát

Folytatódik a hétvégi díjmentes kerékpárszállítás próbaidőszaka. A BKK 2022. június 30-ig meghosszabbítja a szolgáltatását: minden arra alkalmas járművön díjmentesen lehet kerékpárt szállítani.

Eddig sikeres volt a BKK szolgáltatása, amely hétvégenként díjmentesen engedélyezte a kerékpárszállítást minden arra alkalmas vonalon. A szolgáltatás igénybevételéhez a kerékpárosoknak csak a saját utazásukhoz szükséges jeggyel, bérlettel kellett rendelkezniük. A próbaidőszakot az intézkedés kedvező tapasztalatai alapján ismét meghosszabbítják.

A kerékpárszállítási szolgáltatás fejlesztését nemcsak a klímavédelmi szempontok, hanem a Budapest Restart program és a járványhelyzetben megnövekedett kerékpárforgalom is indokolta.

Hétköznapokon a fővárosban és az agglomerációban jelenleg egy vonaljegy érvényesítésével vagy kerékpárosbérlettel vehető igénybe a bicikliszállítás az arra alkalmas vonalakon. Szombaton, vasárnap és ünnepnapokon továbbra sem kell külön fizetniük a kerékpárszállításért azoknak, akik a saját utazásukhoz szükséges jeggyel vagy bérlettel rendelkeznek.

Az intézkedés minden, kerékpárszállításra alkalmas vonalat >>>