2024-es Ford Mustang, BMW-stílusú digitális műszerfallal (Exkluzív podcastokkal!)

Ez a 2024-es Ford Mustang, valószínűleg az utolsó Ford “póniautó”, amelyet az eredeti 1964-ben lefektetett sablonja szerint építenek, és szinte biztosan az egyetlen, amely valaha is lehetővé teszi a V8-as motor felpörgetését úgy, hogy állva megnyomja a kulcsot. a járdán.

A 2022-es Detroiti Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalonon ma kiderült, hogy az első új Mustang kilenc év után rengeteg rajongóra találhat a jelenlegi autó tulajdonosai között. A stílus nagyon hasonló, ismét az 1964-1970 között épült ősök ihlette, és a motorkínálat továbbra is 2,3 literes EcoBoost négyhengeres és 5,0 literes szívó Coyote V8-as motorokból áll. Sehol sem hiányoznak azok a hibrid hajtásláncok és összkerék-hajtási lehetőségek, amelyeken a Ford a pletykák szerint dolgozott.

De ez nem jelenti azt, hogy a Ford ne vitte volna tovább a Mustang játékát. A 2024-es évre néhány fontos stílus- és hardverfrissítés érkezik, amelyektől a Dearborn vezetői azt remélik, hogy végre sikerül megelőzni a Dodge idős, de hihetetlenül népszerű Challengerét az észak-amerikai eladási listákon, még mielőtt a Stellantis az égési temetőbe küldi Mustang riválisát.

„A Mustang egy újabb generációjába való befektetés nagy kijelentés egy olyan időszakban, amikor sok versenytársunk kilép a belső égésű járművek üzletágából” – mondta Jim Farley, a Ford vezérigazgatója, a Dodge-nál egyértelműen az ellenkezőjét trollkodva.

Fejlesztett, élesebb stílus

Az S650 kódnevű 2024-es autó azonnal felismerhető Mustangként, de a stílust Tri-Bar LED-es fényszórókkal és szélesebb hátsó ívekkel frissítették, hogy izmosabb kiállást biztosítsanak. Ismét választható kabrió és gyorshátú kupé karosszéria, és ezúttal a gyorshátú hosszabb tetővonallal rendelkezik, amelyet a Ford elmondása szerint azért alkottak meg, hogy megkönnyítse a be- és kiszállást sisak viselése mellett. Jól hangzik nekünk, mert még ha soha nem is jutsz pálya közelébe, az azt jelenti, hogy a Ford komoly figyelmet szentelt a ’24-es autó kezelhetőségének.

Most először lesz könnyű különbséget tenni a 2,3 literes EcoBoost és az 5,0 literes GT autók között, amikor a hátuk mögött haladnak, és elgondolkodtatva, vajon sikerül-e ledobni őket. A V8 GT autók eleje eltérő kialakítást kapott: a felső rész három részre oszlik, az alsó szívónyílások pedig kibővültek, hogy táplálják a 32 szelepes motort, valamint új motorháztető szellőzőnyílások és újratervezett első elosztó.

SEHOL MÁSHOL EL NEM ÉRHETŐ, EXKLUZÍV FORD PODCASTOK IDE és IDE KATTINTVA!

Mindkét modell elérhető Bronze Design Series megjelenési csomaggal, amely Sinister Bronze kerekeket és bronz jelvényeket tartalmaz, valamint egy opcionális Performance Pack csomaggal, amely első rugóstag merevítőből, Torsen LSD-ből, 390 mm-es első és 355 mm-es hátsó Brembo fékekből áll. , és szélesebb hátsó kerekek és gumik. A Performance Pack autók további MagneRide adaptív lengéscsillapítókkal, Recaro ülésekkel és aktív kipufogóval is felszerelhetők.

A Performance Pack csomaggal rendelkező GT-autók fékhűtő csöveket, olajhűtőt, az úgynevezett Active Pothole Mitigation nevű terméket és a Mustang egyik legérdekesebb tulajdonságát: az elektronikus driftféket is kapják. Ami úgy néz ki, mint egy régimódi mechanikus kézifék, valójában elektromos motorokkal működteti a hátsó ütközőket, és a Ford szerint „a kezdő sofőrök számára készült, hogy megtanulják és fejlesszék drift-készségeiket, miközben versenyre kész rendszert is biztosítanak a szakértő pilótáknak”. Készüljön fel egy halom Mustang összeomlási videóra jövő nyártól.

A cikknek még nincs vége!
Lapozz a következő oldalakra!