29+1 POTENCIÁLIS GYILKOS

Két éjszaka alatt ennyi ittas, illetve bódult járművezetőt szűrtek ki a forgalomból a hétvégén a budapesti rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya elsősorban az ittas vagy bódult járművezetők kiszűrésére szervezett ellenőrzést 2021. augusztus 6-án és 7-én éjszaka. Az alkalmazott szondák 29 esetben jeleztek ittasságot, ebből 20 esetben a bűncselekmény-kategóriát elérő mértékben. Az érintett járművezetők jogosítványát a BRFK bevonja. Három járművezető esetében további vizsgálat volt szükséges, őket vérvételre állították elő, hat alkalommal pedig közigazgatási bírságot szabtak ki.

Két járművezetéstől eltiltott sofőr is fennakadt a rostán, ellenük büntetőeljárás indult. Egyikük esetében ráadásul a kábítószer-gyorsteszt is pozitív eredményt mutatott, majd pár gramm droggyanús anyag is előkerült, ezért a rendőrök kábítószer-birtoklása és járművezetés bódult állapotban bűncselekmények miatt külön eljárást kezdeményeztek. Engedély nélküli vezetés miatt öt szabálysértési feljelentést tettek az egyenruhások.

Az ittas vagy bódult járművezetés veszélyeit nem lehet elégszer hangsúlyozni. Aki alkohol vagy drog hatása alatt ül volánhoz, az nemcsak saját és az általa vezetett jármű utasainak életét veszélyezteti, hanem a közlekedés valamennyi résztvevőjéét.

police.hu