7 autóipari ihletésű retro óra

A klasszikus autó egy időgép a múltba. De mi a helyzet a kisebb gépekkel, amelyek mérik az idő múlását? Mely órák harmonizálnának a legjobban egy veteránautó stílusával, mint például az alábbi Mercedes-Benz? Szerencsére az órák retro trendje nagyobb, mint valaha. Alábbi történetünkben hét javaslat található a WatchTime archívumából, Nik Schölzel fényképezte.

ZENITH EL PRIMERO CHRONOMASTER TOUR AUTO EDITION

A Tour Auto Optic 2000 hivatalos időmérőjeként, amely Franciaország egyik legfontosabb autóversenye az idősek és a fiatalok számára egyaránt, a Zenith 500 darabos limitált példányszámban kiadott egy különleges modellt, amely a történelmi autók rajongóit fogja elkápráztatni. (Acél, 42 mm, gyártási Caliber El Primero 4061, automata, 9600 USD; ha többet szeretne megtudni az óráról, kattintson ide.)

ERWIN SATTLER CHRONOGRAPH II CLASSICA SECUNDA

Ez a müncheni székhelyű gyártó főként óragyártó. A nagyobb időmérőkhöz hasonlóan minden Sattler karórának elegáns, rendezett előlapja van, klasszikus tárcsa elrendezéssel és vasúti perckörrel. A kék színű mutatók és a négy csavarral rögzített, sorszámozott ezüst számlap is a gyártó hazai óráit idézi. (Acél, 44 mm, ETA 7750, automata, 6900 €)

TUTIMA SAXON ONE KRONEGRÁF

A németországi Glashütte-ben található Tutima módosította a kronográfját működtető automata szerkezetet, amely a márkára jellemző párna alakú tokkal büszkélkedhet. Most ez a kaliber animálja az eltelt percek számlálóját a tárcsa közepétől, és támogatja a 24 órás megjelenítést is. A számlap a Lemania Caliber 5001 által diktált elrendezést követi, amelynek gyártását az 1990-es években leállították. (Acél, 43 mm, módosított ETA 7750, automata, 6500 USD; az óra értékeléséhez kattintson ide.)

ROLEX EXPLORER II

A Rolex 1971-ben dobta piacra az Explorer II-t kalandorok és hegymászók karórájaként. Azóta ez a modell szinte változatlan maradt, és a design ikonjává vált. A Rolex saját automata szerkezetét az egyik legrobusztusabb és legpontosabb kalibernek tartják. Amikor viselője egy nyaralóhelyre repül, az óramutatót óránkénti lépésekben állíthatja be, hogy az új zónában jelenjen meg az idő. (Acél, 42 mm, gyártási Caliber 3187, automata, 8100 USD)

IWC INGENIEUR CHRONOGRAPH EDITION „RUDOLF CARACCIOLA”

Az IWC ezt a kronográfot a legendás autóversenyzőnek, Rudolf Caracciolának szentelte, aki először 1926-ban pilóta Mercedest győzelemre, és sok más versenyt is megnyert. A 750 darabból álló, limitált kiadásban megjelent óra műszerfal ihlette megjelenésével és nyeregvarrott bőrszíjával az autóipar történelmére utal. Az IWC új automata kalibere a nagy teljesítményű motor. (Acél, 42 mm, gyártási Caliber 69370, automata, 7150 USD)

UNION GLASHÜTTE BELISAR CHRONOGRAPH

Az elefántcsont színű számlappal és a sugárirányban elhelyezett számokkal és tűszerű mutatókkal ellátott számlálókkal ez az óra a veterán autók műszerfalán lévő műszereket idézi. A fordulatszámmérő skála egy autóipari referencia is. A gomba alakú nyomógombok, a kúpos korona és a zsugorított bőrszíj hasonlóan a klasszikus órákra utalnak. (Acél, 44 mm, ETA 7750, automata, 2350 €)

GLASHÜTTE EREDETI HETVENES PANORAMA

A hetvenes évek panoráma dátuma egy 1970-es évekbeli modellt mintázott. Elődjét Kelet-Németországban a VEB Glashütter Uhrenbetriebe gyártotta, amely a Glashütte Original márkává fejlődött. A négyszögletes tok lekerekített sarkokkal és a kék számlap napfényes mintával adja ennek az órának jellegzetes karakterét. (Acél, 40 mm x 40 mm, gyártási kaliber 39-47, automata, 10 100 USD)