Valósággá vált látomás

A Volkswagen a Frankfurti Nemzetközi Autószalon (IAA) előtti este mutatja be úttörő járművét, az ID.3 modellt. Ez a jármű egy új korszak kezdetét szimbolizálja a márka számára. Az ID.3 a tisztán elektromos járművek teljesen új generációjának első modelljeként tovább bővíti a Volkswagen kínálatát, kibocsátásmentes helyi közlekedést, kiemelkedő hatékonyságot és teljes hálózatba kapcsolhatóságot kínálva. Ezzel együtt az ID.3 a Volkswagen, mint márka átalakulását is tükrözi és egyben ez az első modell, amely az új Volkswagen emblémát viseli.

“Az ID.3 egy mindennapi használatra alkalmas, sokoldalú modell. Kompakt modellként egy kisautó irányíthatóságát vegyíti egy középkategóriás jármű belső térkínálatával. Izgalmas formatervét pedig innovatív technológiája és jelentős hatótávja teszi teljessé.” – hangsúlyozza Silke Bagschik, az ID. modellcsalád értékesítés és marketing területeiért felelős vezetője az IAA előestéjén.

A Volkswagen ID.3 modellje új korszakot nyit a környezetbarát mobilitás terén. Az ID. sorozat ezen első modellje szénmentességet, az elektromos autókra jellemző lenyűgöző vezetési dinamikát és teljes hálózatba kapcsolhatóságot kínál. A jövőbeni ID. modellekhez hasonlóan az ID.3 is az új Moduláris Elektromos Platformra (MEB) épül, amely a kompromisszummentes elektromos hajtásrendszer számára készült.

Az ID.3 teljesen újragondolt formanyelvének köszönhetően azonnal felismerhető, hogy egy nulla károsanyag kibocsátású autóval állunk szemben. Az elektromos jövőre készült és a tervezési minőség teljesen új szintjét hozza a kompakt járműkategóriába. “Az ID.3 modellel a Volkswagen a jövőt veszi célba.” – véli Klaus Bischoff, a Volkswagen márka vezető formatervezője, majd hangsúlyozza: “Természetes stílusa és az általa kínált, teljesen intuitív vezetői élmény egy egészen új, elektromos gondolkodásmódot tükröz.”

A belső tér szintén bővelkedik úttörő megoldásokban. A Moduláris Elektromos Platform (MEB) hosszú tengelytávja a rendkívül rövid túlnyúlásokkal egy igen nagyvonalú belső teret eredményez: ez az Open Space koncepció. Az így létrejött tágas belső térrel az ötülésese ID.3 új mércét állít a kompakt kategóriában.

A teljesen új tervezésű, digitális kijelzőelemeknek és vezérlőknek köszönhetően a vezető ösztönösen képes eligazodni az ID.3 belső terében. A műszerfal kijelzője mellett egy teljesen új fejlesztésű, központi helyen található tíz col átmérőjű érintőképernyő jeleníti meg az összes fontos információt a vezető számára.

A szintén újdonság ID. Light egy LED csíkkal segíti a vezetőt a navigálásnál illetve figyelmezteti olyan váratlan helyzetekben, mint amikor például veszély esetén azonnali fékezésre van szükség. Minden vezérlőelem – többek között az elektromosan állítható multifunkciós kormánykeréken találhatók is  – érintésérzékeny gombokkal működik, így elég csupán megérinteni a funkció aktiválásához. Csupán az elektromos ablakok és az elakadásjelző működését biztosítják a hagyományos nyomógombok. Ezt egészíti ki az intelligens természetes hangvezérlés. Az App Connect alkalmazás használatával az ID.3 és az okostelefonok közötti kapcsolat másodpercek alatt létrejöhet.