A 2022-es Honda Forza 125 váza és felfüggesztése

  • Acélvázhoz kapcsolódó, 33 mm-es csúszószár-átmérőjű villa és állítható rugó-előfeszítésű, kétoldali hátsó rugóstag
  • Könnyű kezelhetőség és fürgeség jellemzi a mindössze 161 kg-os menetkész tömegű robogót
  • Elöl és hátul – blokkolásgátlóval kiegészített – tárcsafékek kerültek az öntött alumínium kerekekre

A 2022. modellévű Forza 125 változatlan azaz felfüggesztései is erős, merev acélvázhoz kapcsolódnak, ez biztosítja, hogy a legváltozatosabb körülmények között is helytállhasson a modell. A masszív, 33 mm-es csúszószár-átmérőjű teleszkópokhoz 7 fokozatban állítható előfeszítésű hátsó rugóstagokat társítottak a Honda mérnökei, ezeken támaszkodik meg az egy darabból álló, alumínium lengővilla.

A Forza 125 menetkész tömege blokkolásgátlóval felszerelve is csak 161 kg. Ennek előnyei nem csak a menetteljesítményt illetően érhetők tetten, hanem lassú manőverezésnél és parkolásnál is. Stabilitásában nagy szerepe van a megnövelt, 1505 mm-es tengelytávnak, a fordulékonyság pedig az átgondolt geometria számlájára írható – a villaszög 26,5°, az utánfutás pedig 89 mm.

Alumíniumból öntött kerekein 120/70 R15, illetve 140/70 R14 méretű abroncsok feszülnek, ezek méretükből és sajátos anyagkeverékükből fakadóan változékony időjárási körülmények között is kiemelkedő tapadást és menetkomfortot nyújtanak. Szintén kiváló a fékhatás, elvégre elöl 256, hátul 240 mm átmérőjű tárcsák emésztik fel a mozgási energiát, ráadásul a 2022-es Forza 125 alapfelszereltségének a része a blokkolásgátló, tehát csúszós útburkolaton is biztonságosan lassíthat a pilóta.