A 2023-as Honda CRF300L áttekintése

A CRF300L 286 cm3-es erős és rugalmas erőforrásának köszönhetően a csúcsteljesítménye 20,1 kW (27,33 LE) a legnagyobb forgatónyomaték pedig 26,6 Nm. Az 1-5 váltófokozat rövidebb, míg a 6. hosszabb áttételezésű, ezáltal jobb a gázreakció, illetve a gyorsulás, és nagy sebességnél is viszonylag alacsony fordulatszámon cirkálhat a vezető. A nyomatékhatárolós tengelykapcsoló alkalmazása révén gyors visszakapcsoláskor sem blokkol, illetve csúszik meg a hátsó kerék.

A CRF300L kezelhetőségéhez természetesen hozzájárul az acélváz, az alumínium lengőkar és az alsó villahíd is, hiszen így sikerült ideális oldalmerevségű, ugyanakkor rugalmas vázkonstrukciót kialakítani, mellyel még több visszajelzés jut el a vezetőhöz. A futómű-geometriájának köszönhetően rendkívül stabil a Honda kétkerekűje, nagyon könnyen kezelhető, míg a hosszú első és hátsó rugóút kitűnő csillapítást garantál, valamint a viszonylag nagy szabad hasmagasság könnyű kezelhetőséget biztosít terepen.

Szintén a könnyed irányítást szolgálja a módosított üléshelyzet, a keskenyebb nyereg és üzemanyagtartály ezáltal könnyebben lavírozhat a pilóta a városi vagy a valódi dzsungelben miközben minden fontos adatot az inverz LCD kijelzőről olvashatunk le.

A kövezetkő modellévű CRF300L az alábbi színválasztékban lesz kapható:

**ÚJ** Swift Grey – narancssárga díszítéssel a tankon és fekete kézvédővel

Extreme Red piros kézvédővel