A BMW ötödik alkalommal is a jövőbe csábít a Brain Bar fesztiválon

Inspiráló személyes történeteivel korunk több mint félszáz kiváló elméje várja a látogatókat május 30-31. között a Brain Bar jövőfesztiválon, mely a kezdetektől, azaz ötödik éve élvezi a BMW i kiemelt támogatását.

A tavaly több mint tízezer látogatójával a korábbi évekhez hasonlóan telt házzal záró Brain Bart idén jövő hét csütörtökön és pénteken rendezik meg, minden eddiginél nagyobb helyszínen, a Budapesti Corvinus Egyetemen. Európa legnagyobb jövőfesztiválján számos, a világ jövővel kapcsolatos vízióit meghatározó gondolkodója lép színpadra, hogy körüljárja a jövő üzleti, kulturális és társadalmi kérdéseit.

Csodagyereket nevelni, karriert építeni és közben fantasztikusan érezni magad? A Brain Barra érkező háromszoros édesanya és tizenegyszeres nagymama Maye Musk elmeséli, hogyan sikerülhet mindez egyszerre. Musk dietetikusi és modellkarrierje mellett gyermekeire a legbüszkébb, akiket elvált szülőként a kezdetektől fogva a függetlenségre nevelt. Elon a világ egyik legismertebb vállalkozója, aki a SpaceX és a Tesla alapítójaként habzsolja a kihívásokat, Kimbal az egészséges alapanyagokból készített ételek híveként étteremláncot és közösségi kerteket működtet, Tosca pedig a filmiparban ért el sikereket.

A Brain Bar meghívására először lép közép-európai közönség elé Jordan Petersonsztárpszichológus, a 12 szabály az élethez című, világszerte több millió példányban gazdára talált kötet szerzője, aki napjaink egyik legsokoldalúbb konzervatív gondolkodójaként a legmegosztóbb közéleti ügyekben sem rejti véka alá a véleményét.

A fesztiválra érkezik Sherin Khankan, aki Európa egyik első női imámjaként az iszlám totális reformját és a szélsőségesek legyőzését tűzte zászlajára, ahogy Jack Hornerőslénykutató, a Jurassic Park-filmek főtanácsadója is, aki a dinoszauruszok feltámasztásának lehetőségeiről beszél majd. Itt lesz a világszerte ismert adattudós, a MIT Media Lab professzora, Cesar Hidalgo is, aki a vállalatok és a nemzetek tanulási képességét kutatja. 

Ki mondta, hogy a mai világban nem lehetsz polihisztor? A San Franciscóból érkező Ken Goldberg-Tiffany Shlain házaspár élő cáfolatai ennek a tévhitnek. Goldberg, a Berkeley Egyetem professzora fejlesztette ki az első, interneten keresztül irányítható robotot, művészként pedig a Velencei Biennálén és a párizsi Pompidou Központban is kiállított. Felesége elismert filmrendező, a család pedig arról is ismert, hogy hetente egy nap „tech shabbatot” tartanak, vagyis teljesen kikapcsolják a technológiát az életükből.

A látogatók meghallgathatják Mikaila Ulmer is, aki 14 éves korára nem kisebb eredménnyel büszkélkedhet, minthogy a Me & Bees limonádémárka alapító-vezetőjeként terméke szinte az összes amerikai élelmiszerlánc polcán megtalálható.

A Brain Bart az alapítás évétől, 2015-től a BMW i almárkán keresztül támogató BMW Group Magyarország a BMW iNSPIRATION Lounge-ban várja az érdeklődőket, akik a bajor prémiumgyártó elektromos modelljeinek zászlóshajóit, az i3-as és i8-as modelleket is kipróbálhatják. A BMW idei keynote előadója a BMW i termékmenedzsment vezetője,Alexander Kotouc lesz, aki a jövő elektromos járműveinek és mobilitási szolgáltatásainak fejlesztése mögött álló tervezési folyamat főbb sarokköveiről rántja le a leplet, különös figyelmet szentelve a prémium minőség új definíciójának, mely a fenntarthatóságon nyugszik.

A Brain Bar fesztivál honlapja és közösségi média felületei:

  • http://brainbar.com/
  • https://www.facebook.com/brainbarofficial/
  • https://www.instagram.com/brainbar/
  • https://twitter.com/brainbarcom