A DAF bemutatja új generációs DAF XD és XF Electric járműveit

A DAF Trucks az új XD és XF Electric tehergépkocsik bevezetésével megerősíti helyzetét a „zéró károsanyag-kibocsátású” járművek vezető gyártójaként. Ezek az innovatív tehergépkocsik teljesen új, moduláris hajtáslánccal rendelkeznek, hogy egyetlen feltöltéssel 200 és akár több mint 500 kilométer közötti „zéró károsanyag-kibocsátású” távolságokat tehessenek meg. A mostantól rendelhető DAF XD Electric és DAF XF Electric típusok vontatóként és tehergépkocsi-alvázként elérhetők.

Annak érdekében, hogy az új DAF XD és XF Electric optimálisan az ügyfelek igényeihez igazodjon, a hatékony és megbízható PACCAR elektromotorok 170 és 350 kW (230 és 480 LE) közötti teljesítményleadásra képesek. Az akár 5 külön egységből álló akkumulátorcsomagokkal kombinálva a teljesen elektromos hatótávolság a körülményektől és az alkalmazástól függően akár az 500 kilométert is meghaladhatja.

Gyors és váltóáramú töltési lehetőségek

Az új generációs XD és XF Electric az akár 325 kW töltésiteljesítménnyel gyorsan feltölthető, így a 3 külön egységből álló akkumulátorcsomag kapacitása mindössze 45 perc alatt visszaállítható 0-ról 80%-ra. Opcióként fedélzeti töltővel is rendelhető, melynek köszönhetően akár 22 kW-os váltakozó áramú (AC) töltést is képes fogadni. Ez rugalmasságot biztosít a jármű üzemeltetésében olyan helyeken is, ahol nem állnak rendelkezésre egyenáramú töltők. 

Gyártás Eindhovenben

Az innovatív DAF XD és XF Electric tehergépkocsikat egy vadonatúj gyártósoron szerelik össze Eindhovenben. A korszerű DAF Electric tehergépkocsi-összeszerelő üzem 2023-ban kezdi meg a sorozatgyártást.

A teljesen új, moduláris elektromos jármű hajtásláncokkal a DAF ismét vezető szerepet vállal a zéró károsanyag-kibocsátású szállítmányozásban, prémium kategóriás, teljesen elektromos tehergépkocsi-megoldásokat kínálva ügyfeleinek.