A Ducati és a Lamborghini második együttműködése fergeteges sikert aratott

Néhány órán belül” mind a 693 egység értékesítéséről beszéltek.

Ez lenyűgöző eredmény, tekintve, hogy a Ducati Streetfighter V4 Lamborghini ára 68 000 dollárról indul, és 83 000 dollárra kúszik fel a korlátozott kiadású Speciale Clienti esetében, amely testreszabható és kizárólag a Lamborghini tulajdonosok számára elérhető.

Francesco Milicia, a Ducati globális értékesítési és értékesítési alelnöke megjegyezte, hogy a motor egy „hihetetlen projekt, amely a sportosság, az exkluzivitás és a vonzerő extrém kombinációját képes kifejezni”. Elmondta, hogy a cég tisztában van azzal, hogy egyes rajongók nem tudtak megrendelést szerezni, de megjegyezte, hogy további különleges kiadások vannak a láthatáron. Mint kifejtette: “A Ducati arra összpontosít, hogy a jövőben egyre több ilyen jellegű projektet javasoljon, és biztosak vagyunk abban, hogy mindenkinek lehetősége lesz megvalósítani álmát.”

Egyelőre nem világos, hogy mikor érkezhet meg a következő együttműködés, de a Streetfighter V4 Lamborghinit közel két évvel a Diavel 1260 Lamborghini után mutatták be. Ez utóbbi kerékpár a Lamborghini Siàn FKP 37-ből merített ihletet, és azonnali sikert aratott.

Ami a Ducati Streetfighter V4 Lamborghinit illeti, az „a 2023-as Panigale V4 S műszaki alapjára épül”, és erősen befolyásolja a Huracán STO. Ennek eredményeként a motor szemet gyönyörködtető Verde Citrea és Arancio Dac külsővel rendelkezik, a szuperautó által ihletett alkatrészekkel – beleértve az első sárvédőt, a tankburkolatot, a hasfalat és a farokat. A motorkerékpár STO-ihlette kerekekkel, könnyített fék- és tengelykapcsoló karokkal, valamint Akrapovič titán kipufogó hangtompítóval rendelkezik szénszálas kupakkal.

Noha ez csak egy rövid összefoglaló arról, hogy mi teszi a motort különlegessé, a modellt egy 1103 köbcentis Desmosedici Stradale motor hajtja, amely 208 LE (155 kW / 211 LE) teljesítménnyel rendelkezik.