A Fekete Párduc lehet az első Oscar-díjas Lexus film? (Fotókkal, videóval)

Az ’egyszerű környezetbarát, high-tech luxusautó márkából’ igazi prémium életmódmárkává avanzsáló Lexus mára a nemzetközi dizájnvilág, a gasztronómia vagy épp a kultúra számos területén képviselteti magát meggyőző sikerrel. Különösen igaz ez a filmek területére, ahol a kezdő filmesek támogatása mellett a Lexus az elmúlt években kiváló érzékkel nyúlt bele az igazi blockbusterekkel folytatott együttműködésekbe is. Utóbbiakra kiváló példa a Fekete Párduc című Marvel film, amely valósággal berobbant a köztudatba, számos rekordot beállítva.

Talán még a Marvel stúdió és a Lexus sem számított arra az elsöprő sikerre, amely a Fekete Párduc című szuperhősfilmet övezi. A gyakorlatilag azonnal kultfilmmé váló Fekete Párduc valósággal robbantott a kasszáknál: 1,35 milliárd dolláros bevételével minden idők legsikeresebb képregényfeldolgozása és szuperhősfilmje lett. Ha mindez nem lenne elég, a blockbuster 3 Golden Globe jelölést (Legjobb drámai film, Legjobb zene, Legjobb eredeti betétdal) is bezsebelt, és bár ezeket nem sikerült díjra váltani, a Fekete Párduc 7 Oscar jelölést is kapott (Legjobb film, Legjobb látványtervezés, Legjobb jelmez, Legjobb zene, Legjobb betétdal, Legjobb hangkeverés, Legjobb hangvágás) – és a szakemberek szerint egy nyolcadikat, a Legjobb vizuális effektekért járót is megérdemelte volna. Ezzel a Fekete Párduc ismételten történelmet írt, hiszen ez az első szuperhősfilm, amit a Legjobb film kategóriában Oscarra jelöltek. Az erős mezőny ismeretében vélhetően nem ez lesz az, ahol a Fekete Párduc Oscar díjat szerez, ám a többi kategóriában minden esélye meg van a filmnek arra, hogy a jelölést díjra váltsa. Hogy ez mennyire igaz, jól illusztrálja, hogy a Fekete Párduc néhány napja a hollywoodi színészcéh által odaítélt „kis Oscarnak” is tekintett SAG díj közül kettőt is elhozott, a Legjobb szereplőgárda és a Legjobb kaszkadőrmunka kategóriában.

A Lexus nagyon ráérzett tehát a filmben rejlő potenciálra, amelyben egyébiránt a márka modelljei (különösen a lenyűgöző, futurisztikus formavilágú LC szupersportkupé) és jövőbemutató …