A Ferrari SF90 szénszálhasítót és szoknyát kapott Zacoetól

A Ferrari SF90 Stradale egy hihetetlenül gyors elektromos szuperautó éles stílussal, így nem meglepő, hogy a világ minden tájáról érkező tunerek mindent megtesznek az olasz mén korszerűsítéséért. A legújabb vállalat, amely vizuális frissítéseket kínál az SF90-hez, a Zacoe, szénszálas aero készlet formájában.

A tajvani tuner nem idegen Maranellóban, hiszen a Ferrari 488 GTB-hez és utódjához, az F8 Tributóhoz már bemutattak hasonló aero készleteket. Azonban ez az első próbálkozásuk a plug-in hibrid SF90-el, amely jelenleg a legdrágább ajánlat a Ferrari sorozatgyártású modelljeiben.

A tipikus Zacoe-módra a szénszálas készletet renderelések sorozatában mutatják be. Tartalmaz egy nagyobb, háromrészes elülső osztót, egy aerodinamikus, kétrészes oldalsó szoknyát, valamint a hátsó diffúzor mindkét oldalán hozzáillő hosszabbítókat. A sajtócsomag szerint a kiegészítőket nem csak bemutatóra tervezték, hanem a súlycsökkentést és a leszorítóerőt is szem előtt tartották.

Ugyanakkor a Zacoe tervezői hűek maradtak az SF90 stílusához a homogén megjelenés érdekében. Összességében a készlet finomnak tűnik, bár óvatosak lennénk, ha közutakon vezetnénk ezt a tuningolt Ferrarit, mivel a hosszabbítások veszélyesen közel hozták a talajhoz. A feketére festett utángyártott kerekeket, amelyek ezeken a látványterveken láthatók, bemutató céllal adták hozzá. Zacoe nem rontott a modell alapjaival, a törzshibrid hajtáslánc 986 lóerőt (735 kW / 1000 LE) produkált egy ikerturbós 4,0 literes V8-as motorból és három elektromos motorból.

A Ferrari SF90 Stradale és Spider tulajdonosai rengeteg lehetőség közül választhatnak a vizuális módosítások terén. A szuperautó Zacoe mellett a Novitectől, a 1016 Industriestől, a Wheelsandmore-tól és a Mansory-tól is szeretett kapott, ami előreláthatólag a legvadabb mind közül. A Ferrari is dolgozik zászlóshajója hardcore változatán, így hamarosan meglátjuk, mire gondol Maranello.