A francia szakértelem kiválósága

„Mindegyik DS modell az egyes ügyfelek igényeit tükrözi, és sokféle szakértelmet egyesít magában. Valamennyi formatervezőnk, mérnökünk és autókárpitos mesterünk… tudásuk és szakértelmük legjavát nyújtva, a legnemesebb anyagok felhasználásával, mesteri precizitással alakították ki a gépkocsi belső terét” » Thierry Metroz, DS design igazgató.

Ötféle Inspiráció, az ügyfél egyéniségének megfelelő belső tér kialakításához
A DS-stílus filozófiájához hűen, melyben a személyre szabás központi helyet foglal el, öt különböző belső kivitel közül lehet választani. Az ötféle Inspiráció közül mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő kivitelt.

Párizs, a DS márka születési helyének tiszteletére az Inspirációk a Bastille, Rivoli, Faubourg és az Opera nevet kapták, de ne feledkezzünk meg a márka által nemrég piacra dobott modellcsalád, a GT-k szellemében megalkotott Performance Line Inspirációról sem.

A nemes anyagok eleganciája

„Minden felhasznált anyag és minden apró részlet az haute couture világából merített inspirációra utal: annak mesteri precizitása és érzékisége a legapróbb részletekben is megmutatkozik” – mondta Thierry Metroz.

A magas minőségi színvonal biztosítása érdekében az Inspirációk minden apró részlete és a hozzájuk felhasznált összes anyag (valódi fa, Alcantara®, szemcsézett bőr és nappabőr) gondosan lett kiválasztva, megmunkálva és elhelyezve az autóban. Ezek a nagy felületeket borító anyagok szem előtt vannak és kézre esnek: a műszerfaltól kezdve az ajtóbetétekig, de ne feledkezzünk meg a konzolokról és az ülésekről sem. Mind azt a célt szolgálják, hogy az utasokat és a vezetőt kellemes légkör vegye körül az autóban.

Másik példaként említhetjük a kapaszkodókat és a kormánykereket, melyek teljes bőrborítással rendelhetők (akár a kormányközép is), ez a típusú kivitel kivételesnek számít ebben a gépkocsi kategóriában. A kiválasztott Inspirációtól függően, a középső képernyő vezérlőgombja is teljes kristályborítást kaphat.

A legapróbb részletek gondos kidolgozása a vezérelv

A DS 7 CROSSBACK is magán viseli a DS legújabb modelljeinél alkalmazott stílusjegyeket. Az identitást jelző, diszkréten elhelyezett számtalan ilyen elemmel találkozhatunk az autóban: a nappabőr ülések fém óraszíjra emlékeztető mintázatát egy „gyöngyszem-öltéssel” készített díszvarrás teszi még hangsúlyosabbá. Ugyanilyen varrás díszíti a műszerfalat, az ajtóbetéteket és a konzolt is. A krómozott középkonzolon lévő billenőkapcsolók „Clous de Paris” gillos mintával vannak díszítve.

Mi az a gillosálás és a gyöngyszem-öltés?

A DS-re jellemző kifinomultság szellemében, a DS 7 CROSSBACK belső terének díszítésénél a felsőkategóriás órák gyártásánál alkalmazott egyik legfinomabb kidolgozási technikát, a gillosálást alkalmazzák. A XVI. század óta létező felületalakítási technikát még ma is használják a karórák számlapjának, tokjának és szerkezettartójának díszítésére. A sűrűn bevésett, egymást metsző vonalakból kirajzolódó mintázatok rendkívül változatosak lehetnek. A gillosáláshoz nem csak művészi, hanem műszaki érzék is szükséges, sőt mechanikai ismeretekkel is kell rendelkezni. Ezt a fajta díszítést, bonyolultsága miatt csak a felsőkategóriás karóráknál alkalmazzák.

A díszítő minták közül szépsége, kifinomultság és harmonikussága révén a „Clous de Paris” gillos minta a legklasszikusabb. Abraham-Louis Breguet, a Breguet óracég francia alapítója találta ki ezt a mintát, aki már 1786-ban bevezette ezt a technikát az óragyártásban. Ennél a díszítésnél, egymástól barázdákkal elválasztott, piramis alakú apró szegecsek díszítik a felületet.

Ahogy a neve is elárulja, a gyöngyszem-öltéssel egy gyöngysorszerű minta jön létre. Az haute couture világában, a rendkívül kifinomult részletek elkészítéséhez használt hímzési technika ihlette ezt a mintát. Természetesen, a francia hagyomány szellemével összhangban választották autókárpitos mestereink ezt az öltésmintát autóink belső terének kidolgozásához és az ülések elkészítéséhez, amely a védjegyünkké vált.