A Honda a 2023-as Pilot TrailSporttal indul a Rebelle Ralin

A Honda a 2023-as Pilot TrailSportnak szeretne némi off-road hitelt adni, mivel a cég bejelentette, hogy a modell a 2022-es Rebelle Rallyn indul.

A nyolcnapos verseny október 6-án veszi kezdetét, és több mint 1500 mérföldet (2414 km) tesz meg „megbocsáthatatlan sivatagi körülmények között” Amerika délnyugati részén.

Az alváz megbízhatóságát vizsgáló mérnök, Liz Long és a projekt adminisztrátora, Hillary Tate egy korai sorozatgyártású modellt vezet majd az eseményen, amely azt mutatja, hogy a versenytársak GPS segítsége nélkül kénytelenek navigálni. Long és Tate a Bone-Stock kategóriában fognak versenyezni, mivel crossoverüket nem módosítják.

Ennek ellenére a jármű színes burkolattal rendelkezik, amelyet a pixel art ihlette. Amint a Honda elmagyarázta, a borítás „a hegyvidéki dizájnnal összekapcsolja a TrailSport logót és a kaliforniai tájat, míg az égbolt egyes részei a vadonatúj és a Pilot TrailSport-exkluzív Diffused Sky Blue színt képviselik. A nap a motorháztetőn egy egész napos kalandot jelent napkeltétől napnyugtáig.”

Az újratervezett Pilot idén ősszel mutatkozik be, és a Honda már megerősítette, hogy a TrailSport változat emelővel, továbbfejlesztett összkerékhajtással és terepabroncsokkal rendelkezik majd. A vevők emellett acél csúszólemezeket, első és hátsó helyreállító pontokat, valamint teljes méretű pótgumit is találnak. Ami a dizájnt illeti, ez nem nagy titok, mivel a Honda árulkodó képek választékát tette közzé.

A teljesítményadatok továbbra is rejtélyek maradnak, de a jelenlegi modell 3,5 literes V6-os motorral rendelkezik, amely 280 LE-t (209 kW / 284 LE) és 355 Nm nyomatékot ad le. Az újratervezett crossover azonban némi teljesítménynövekedést mutathat, mivel az Acura MDX 3,5 literes V6-os motorja 290 LE-t (216 kW / 294 LE) és 362 Nm nyomatékot ad le.