A hosszú távon fenntartható technikákra összpontosít az Iveco

Az IVECO egyaránt kiállítja a könnyű- és a középkategóriájú haszongépjárművek körében mindenfajta alkalmazásra kínált, hosszú távon fenntartható üzemű modelljeit, különös tekintettel a szakmában vezető szerepet betöltő fölgázüzemű (Compressed Natural Gas; CNG) hajtástechnikájára. Az IVECO emellett bemutatja terepes és allroad-modellek teljes kínálatát felsorakoztató Daily 4×4 sorozatát, valamint a piac első hét tonna össztömegű (GVW) és akár 4300 kilogramm hasznos teherbírású, összkerékhajtású tehergépkocsiját.

Földgázüzemű (Compressed Natural Gas; CNG) hajtástechnikájú könnyű- és középkategóriájú haszongépjárműveire összpontosító együttessel képviselteti magát az IVECO a 96. Brüsszeli Autószalonon (Brüsszel EXPO, 2019. január 18-27.), miután az első száz százalékban dízelmentes kiállítási standdal már történelmet írt a 2018-as Haszonjármű-IAA alkalmával.

A kiállított földgázhajtású tehergépkocsik – egy félig üvegezett Daily áruszállító, egy Daily alváz-fülke platófelépítménnyel, egy csomagkézbesítő kialakítású Daily és egy középkategóriájú Eurocargo – az IVECO Natural Power kínálatával lefedhető rendkívül széles alkalmazási kört képviselik.

Az IVECO Daily 4×4 családja legújabb generációját is bemutatta, amely széleskörűen megújult és első ízben terepes és allroad-modellek teljes kínálatát felsorakoztatva bővült tovább. Az IVECO kiállítási megjelenését a különösen gazdaságos dízelmotorral és fejlett, nyolcfokozatú automata sebességváltóval szerelt Daily Hi-Matic tette teljessé, amely rendkívül alacsony károsanyag-kibocsátását a vezetés élvezetes élményével ötvözi.

Mindezeken túl az autószalon szervezői a Haszonjármű-IAA alkalmával is kiállított, „40th Anniversary Limited Edition”dekorációjú Daily Natural Power modellt választották a „Legkedveltebb zárt áruszállító” („Most Loved Van”) standjára, ami szintén jól mutatja a földgázüzemű Daily népszerűségét.

Joh Venstra, az IVECO Benelux üzleti igazgatója így kommentálta: „Valóságos energiaforradalom zajlik a szállítmányozási iparágban, ami az útjaink és városközpontjaink környezetvédelmi és légminőség problémáinak megoldására irányuló jelentős nyomás mellett igen gyorsan halad. Az IVECO e folyamat élén jár alternatív hajtásrendszerei teljeskörű kínálatával, amely mindenfajta alkalmazás speciális igényeit kielégítő műszaki palettával szolgál. Mindemellett különösen gazdaságos és rendkívül alacsony károsanyag-kibocsátású megoldásainkkal a dízeltechnika környezetkímélő lehetőségeit is tovább bővítjük. Itt, a Brüsszeli Autószalonon, könnyű- és középkategóriájú modellsorozatainkra összpontosítva mutatjuk be, hogyan segíthetjük Daily és Eurocargo családjainkkal ügyfeleinket környezetvédelmi lábnyomuk csökkentésében.”

Az IVECO Brüsszeli Autószalonon kiállított járművei jól érzékeltetik, hogyan elégítheti ki a márka könnyű- és középkategóriájú haszonjárműveivel mindenfajta alkalmazási terület speciális igényeit.

Az IVECO exkluzív Hi-Matic sebességváltója a márka a városközpontok és a városkörnyéki régiók szállítási igényeire kifejlesztett megoldásainak központi elemeként jelent meg a standon. A Daily Hi-Matic Natural Power a szakma első 3,0 literes földgázüzemű (CNG) motorral és nyolcfokozatú automata sebességváltóval készülő könnyű haszonjárműveként a városi forgalomban is az alacsony károsanyag-kibocsátású üzemanyag és a kiváló vezethetőség tökéletes kombinációját kínálja. A 2018-as „Év Zárt Áruszállítója” („Van of the Year 2018”) díjjal kitüntetett, hosszútávon fenntartható üzemű Daily Blue Power család tagja ideális megoldás a városközpontok szállítási feladatainak jellemzően araszoló forgalomban megtett utolsó kilométereire. A Daily Hi-Matic Natural Power széles körű alkalmazhatóságát három modell mutatja be a standon: egy „40th Anniversary Limited Edition” dekorációjú, félig üvegezett Daily áruszállító, egy Daily alváz-fülke Scattolini platófelépítménnyel és egy Spier által csomagkézbesítő járműnek kialakított Daily a Garage Italia Custom tervezte Daily-jubileumi dekorációval. Az e kategóriában kiállított járművek palettáját egy Daily Hi-Matic alváz-fülke teszi teljessé, billenthető autószállító felépítményén egy Ferrari versenyautóval.

Az IVECO egy jelentős újdonságot is bemutat, amely első ízben kínálja terepes és allroad-modellek teljes palettáját, rövid vagy hosszított fülkével szerelt alváz, zárt áruszállító és fosztott alváz kivitelekben – ez a Daily 4×4 legújabb generációja. Az IVECO „bárhová eljutó” járműveinek választéka most új változatok egész sorával bővült. Ezek között szerepel a piac első hét tonna össztömegű (GVW) és akár 4300 kilogramm hasznos teherbírású, összkerékhajtású tehergépkocsijaként az autószalonon kiállított újdonság, akár öt méterig terjedő felépítményhosszúsággal. Az új generációs 4×4-es tehergépkocsi az IVECO e kategóriában egyedülálló Hi-Matic sebességváltóját is kínálja, valamint olyan csúcsszínvonalú biztonsági megoldásokat, mint a blokkolásgátló (ABS) és elektronikus menetstabilizáló berendezéssel (Electronic Stability Programme; ESP) kiegészített, kifejezetten az összkerékhajtású modell számára kifejlesztett tárcsafék-rendszer.

A nagyobb össztömegű, városi alkalmazások hosszú távú fenntartható megoldásaként az IVECO ideális városi teherautója („The truck the city likes”) földgázüzemű (CNG) változatát is kiállította. Az Eurocargo NP rendkívül alacsony károsanyag kibocsátásával és az éjszakai nagyvárosi fuvarozáshoz ideális csendes üzemével tökéletesen megfelel ezen kategória igényeinek.