A Jaguar Land Rover május 18-tól fokozatosan újraindítja a termelést

A Jaguar Land Rover bejelentette, hogy május 18-tól fokozatosan újraindítja a termelést üzemegységeiben, kezdve az egyesült királyságbeli Solihullban, valamint Szlovákiában és Ausztriában található gyárakkal.

A brit autómárka adatai szerint Kínában már egyértelműen tapasztalható a jármű-értékesítés fellendülése, az ügyfelek fokozatosan visszatérnek a bemutatótermekbe, a cég csangszui gyáregysége február közepe óta újra teljes kapacitással működik.

Mivel a közeljövőben számos európai ország is enyhíti a közösségi távolságtartásra vonatkozó szabályozásokat, és a kiskereskedések is fokozatosan újból megnyílhatnak, a gyártó a többi üzemében is folyamatosan vizsgálja a termelés megfelelő időben történő újraindításának lehetőségét.

A cég közlése szerint továbbra is elsődleges prioritás a munkavállalók ​​egészsége és jólléte. Kiterjedt protokollt és irányelveket dolgoznak ki a munkarend biztonságos visszaállításának támogatására. Szigorú közösségi távolságtartási intézkedéseket és egyéb szabályokat fognak bevezetni a gyártóegységekben annak érdekében, hogy megvédjék a munkatársakat és megalapozzák bizalmukat, amikor újra elkezdenek dolgozni.

Az autógyártó folyamatosan figyeli a COVID-19 járvány alakulását és szigorúan betartja az illetékes hatóságok útmutatásait azokon a piacokon, ahol a vállalat jelen van.

A Jaguar Land Rover mindent megtesz annak érdekében, hogy támogassa a közösségeket a jelenlegi helyzetben. A vállalat együttérez és támogatásáról biztosítja mindazokat, akiket közvetlenül érint a COVID-19 vírus, és az egészségügyi szakembereket, akiknek a vírus elleni küzdelemben betöltött szerepe felbecsülhetetlen.