A Lamborghini Ravietta tanulmány a “klasszikus, brutalista” jövőt nézt idézi

Ez a történet a professzionális autótervező, Cesar Olivera kitalált szuperautójának illusztrációit tartalmazza, aki nem rokona a Lamborghininek, és nem is támogatja őt.

A brutalista építészeti iskola népszerűsége újjáéled, és az egyik professzionális tervező, Cesar Olivera, aki napjait egy nagy autógyártónál tölti, úgy döntött, hogy ebből ad inspirációt a Lamborghini Raviettához, a jövőbeli szuperautóhoz. olasz autógyártó.

Az Olivera „brutalista gördülő szoborként” jellemezte szuperautót olyan klasszikus Lamborghini modellekből merítik, mint a Murcielago, a Diablo és természetesen a Countach, miközben korszerűvé teszi őket a modern szem számára.

És valóban, ezek az ihletek meglehetősen könnyen megtalálhatók az éles, Countach-ihlette gyűrődésekben, a vezetőfülke előrefelé haladó Diablo arányaiban és a Murcielago-szerű aktív légbeömlőkben. A telefon forgótárcsa kerekei is a klasszikus Lamborghinit üvöltik, de ez nem mind régi iskola.

„A Ravietta az én elképzelésem arról, hogyan nézhet ki egy jövőbeli Lamborghini, egy futurisztikus dizájn, amely a Lamborghini DNS-ét frissen értelmezi, kombinálva a legújabb modellek, például a Sian modern dizájnjegyeivel” – mondta a tervező a Carscoopsnak.

Ennek eredményeként a Lamborghini dizájn modernebb elemeit is magában foglalja. Ez magában foglalja az olyan jeleket, mint az Y-alakú első lámpa jele és a motortér feletti táblák, amelyek itt a hátsó lámpákat tartalmazzák.

Az olyan elemek, mint az üvegtető, az előre mutató kamerák és a függőlegesen egymásra helyezett kipufogócsövek, mind újak. Összességében a design kísérlet a klasszikus Lamborghini V12 dizájn és a modern minimalista esztétika összeegyeztetésére.

“A Ravietta karosszéria oldalán egy egyszerű csontvonal vagy ránc található, amely az autó első sarkától a hátsó sarkáig tart, így struktúrát hozva létre a karosszérián” – mondta Olivera. „A jármű egyszerű formája dinamikusan ketté van osztva (fentről lefelé) a mozgás érzetének megteremtése érdekében, míg a karosszéria alsó részének piros felülete kiemeli a kiállást és a dizájn agresszív jellegét.”

A tervező szerint ennek a tanulmánynak az a célja, hogy bemutassa, milyen hatásos lehet egy egyszerű design, és szerintünk ez sikerült is. És veled mi van?

Köszönjük Cesar Oliverának, hogy megosztotta velünk projektjét!
CARSCOOPS