A Land Rover Los Angelesben

MÉRTÉKADÓ FÉNYŰZÉS, NULLA KÁROSANYAG-KIBOCSÁTÁS, MAXIMÁLIS SOKOLDALÚSÁG

  • A Range Rover SVAutobiography a Los Angeles-i Autószalon sztárja
  • Opciós 404 lóerős plug-in hibrid elektromos hajtáslánc akár 51 km elektromos hatótávolsággal
  • A fényűzés és a kényelem új szintje: automatikusan záródó hátsó ajtók, a repülőgépek üléseit idéző, hátra dönthető ülések forróköves masszázs-funkcióval, és egy egyedülálló Zenith óra
  • Az új Range Rover és Range Rover Sport modellcsaládok most először mutatkoznak be az Egyesült Államokban
  • Jamie Oliver konyhafőnök tökéletesen testre szabott Discovery modellje főz a televíziónézőkre és a piaci vásárlókra

A Land Rover a Range Rover SVAutobiography képében a fényűzés soha nem tapasztalt szintjét mutatta be a Los Angeles-i Autókiállításon.

A márka új zászlóshajója a páratlan színvonalú kidolgozást olyan előremutató technológiai megoldásokkal társítja, mint a gombnyomásra záródó hátsó ajtók vagy a fejlett plug-in (hálózatról tölthető) benzin-elektromos hibrid hajtáslánc.

Minden idők legfényűzőbb Range Rover modelljeként a nyújtott tengelytávú SVAutobiography különböző hajtásláncokkal rendelhető, a Jaguar Land Rover csoport új fejlesztésű plug-in hibrid (PHEV) egységétől kezdve az 565 lóerőre növelt teljesítményű, kompresszoros V8-as benzinmotorig.

A kiállítás látogatói a brit formatervezés és új generációs technológia soha nem látott demonstrációját élvezhetik; a standon a megújult Range Rover és Range Rover Sport modellek is megcsodálhatók.

Folyamatosan finomítjuk és tökéletesítjük kínálatunk zászlóshajóját, a Range Rovert.” – mondta Gerry McGovern, a Land Rover formatervezésért felelős igazgatója. „A brit értékeket egyedülálló módon felvonultató, rendkívül kifinomult Range Rover SVAutobiography a márka utolérhetetlen kiválóságának legújabb mintapéldánya.”

A modell kényelmi és praktikus szolgáltatásai első osztályú utasélményt szavatolnak, a továbbfejlesztett Executive Class hátsó ülésektől az utastér teljes hosszában végigfutó, rögzített padlókonzolig. Nem mellékesen ez az első olyan szabadidőjármű, amelynek hátsó oldalajtajai motorosan zárhatók: az utasoknak nincs más dolguk, mint megnyomni a hátsó középkonzolon elhelyezett gombokat.

A motorosan kinyitható asztalkák és a beépített szórakoztató képernyők révén a hátsó utasok munkára és pihenésre egyaránt használhatják a 4G mobil adatátviteli rendszerre épülő fedélzeti wifit, miközben a két hátsó ülés között kialakított, rejtett hűtőszekrényben két pohár mellett két borospalack vagy négy darab 600 milliliteres vizespalack is elfér.

A hátsó középkonzol dísze az Elite 6150 karóráról mintázott, új Zenith óra.

A futómű hangolásakor a mérnökök ügyeltek arra, hogy a fokozott kényelem ne váljék a menetdinamika vagy a terepalkalmasság rovására; a fejlett PHEV hajtáslánc pedig akár 51 kilométernyi távot képes csaknem teljesen nesztelenül, elektromos üzemmódban megtenni, feltárva a csendes kifinomultság új dimenzióját.

Az új Range Rover és Range Rover Sport modellek hálózatról tölthető benzin-elektromos hibrid hajtáslánccal is megvásárolhatók; a típusok a fenntartható fényűzés és teljesítmény mellett a legmodernebb szórakoztató technológiát és továbbfejlesztett formavilágot kínálnak. Mindkét modell a Los Angeles-i Autószalonon látható először az Egyesült Államokban.

Ugyanitt az a különleges Land Rover Discovery is megtekinthető, amelyet az ismert konyhafőnök és televíziós személyiség, Jamie Oliver részére fejlesztett ki a Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations részlege. Jamie tökéletes négykerekű konyhaként kivitelezett családi szabadidőjárműve olyan funkciókat rejt, mint a lassúfőző, a grillsütő, a fagylalkészítő vagy az olivaolaj-adagoló.

Donal Skehan és Caroline Artiss konyhafőnökök a ‘Good Day LA’ televíziós műsorban már bemutatták, mire képes Jamie egyedi Discovery-je: a hálaadás-napi vacsora maradékait felhasználva készítettek fogásokat, valamint meglátogatták vele a ‘Smorgasburg LA’ étel- és italpiacot.

A Land Rover teljes modellkínálata megtekinthető december 1-10. között a Los Angeles-i Konferenciaközpontban.