A legelső 24 hengeres, 4000 LE-s Tecomar Lamborghini 63 Superyacht “leszállt” Amerikában

A Prestige Marine bejelentette, hogy a Tecnomar által épített legelső Lamborghini 63 Superyacht immár Miamiban dokkol. A Lamborghini előtt tisztelgő motorcsónak egyike annak a mindössze 63-nak, amelyet valaha is fognak építeni.

Az Italian Sea Group korszerű gyártóüzemében, a Lamborghini által otthonnak nevezett Sant’Agatha Bolognese közelében üzembe helyezett jachtot kifejezetten új tulajdonosának tervezték. Az ügyfél, aki az autógyártó rajongója, az üzembe helyezési folyamat során végig konzultált barátaival és családjával, hogy megalkossák ezt a vad jachtot.

A Lamborghini Sian FKP 37 formatervezési jegyeit kölcsönözve a vitorlásgyáros hatszögletű formákat és éles sarkokat épített be a hajó kialakításába. A keménytetős napernyő védelmet nyújt a nap ellen, miközben egy szuperautó tetővonalát idézi, és Y-alakú lámpái egyenesen a Sianból származnak.

A jachtot iker MAN V12 motor hajtja, amelyek 2000 LE (1491 kW / 2028 LE) teljesítményt adnak. A szénszál széleskörű használatának köszönhetően kategóriájában viszonylag pehelysúlyú jachtot hajtanak meg. A 24 tonnára billenő motorok 63 csomós (72 mph vagy 117 km/h) végsebességre képesek felvinni a motorcsónakot. Nem ez az egyetlen utalás a 63-ra, a Lamborghini alapításának évére.

„A Tecnomar for Lamborghini 63 a világ egyik legegyedibb jachtja kompromisszummentes kialakításával, teljesítményével és kezelhetőségével. 1963 a Lamborghini alapításának éve, így ez a szám végig megjelenik” – kommentálja Brett David, a jachtot importáló Prestige Marine vezérigazgatója. “És ezzel van egy 63 láb hosszú hajónk, amelynek végsebessége 63 csomó, összesen mindössze 63-at építenek, és mind a Lamborghini eredeti indulási dátuma, 1963 előtt tisztelegnek.”

A Prestige Imports által az Egyesült Államokba behozott cég régóta dolgozik együtt a Lamborghinivel, valamint számos más egzotikus gyártóval. Az 1980-as években megnyílt cég azt állítja, hogy felelős a dél-floridai szuperautó-piac kialakításáért.

„A Prestige Imports évtizedek óta értékesíti a Lamborghini márkát itt, Miamiban és Dél-Floridában” – mondta David. „Megtiszteltetés számunkra, hogy Észak-Amerikában üdvözölhetjük az első egyedi Tecnomart a Lamborghini 63-hoz.”