A Lexus maradt a Davis-kupa hivatalos autós partnere 2022-ben is

A férfiteniszcsapat világbajnoki versenyéhez ismét a japán prémiummárkája biztosítja a járműveket.

Hivatalosan is bejelentették, hogy a Davis-kupa több európai városban megrendezésre kerülő 2022-es döntőjének (Davis Cup by Rakuten Finals 2022) hivatalos autószállító partnere ismét a Lexus. A verseny szeptember 13. és 18. között a Bolognában, Glasgow-ban, Hamburgban és Valenciában rendezett csoportkörrel kezdődik, a döntővel záródó kieséses szakaszt pedig a spanyolországi Malagában rendezik meg november 22. és 27. között. A Davis-kupa hivatalos autógyártójaként a bajnokság ideje alatt a Lexus felel majd a 16 résztvevő nemzet játékosainak és csapatainak hivatalos szállításáért a teniszfalukba.

Először az új Davis-kupa formátum első évében, 2019-ben lett a Lexus a verseny hivatalos autószállító partnere, 2021-ben pedig egy évvel meghosszabbították a szerződését, miután a 2020-as eseményt a Covid-19 világjárvány miatt törölték.

A Lexus és a Davis-kupa közötti hiteles kapcsolat annak köszönhető, hogy a vásárlók és a rajongók egyaránt törekednek a luxusra és felejthetetlen élményekre. Idén a japán márka a „Lexus Electrified”-ra, azaz a fenntarthatósági víziójára helyezi a hangsúlyt, így nem csoda, hogy a teniszmérkőzések helyszínein csupa elektrifikált hajtásláncú (öntöltő és konnektoros hibrid, valamint tisztán elektromos) modell, az RX 500h, az NX 450h+, a RZ 450e és az UX 250h kerül majd rivaldafénybe. Az újgenerációs, teljesítményre hangolt, turbómotoros öntöltő hibrid hajtáslánccal szerelt Lexus RX 500h a spanyolországi és olaszországi mérkőzéseken szerepel majd, a németországi és az angliai találkozókon pedig a dedikáltan villanyautónak készült, tisztán elektromos, Lexus RZ 450e-vel lehet majd találkozni.

Az 1900-ban alapított Davis-kupa  >>>