A Mercedes-Benz Classic a düsseldorfi autókultúra fesztiválon

  • „Kultúra és Motoros Életmód Fesztiválja” 2022. augusztus 5. és 7. között az új helyszínen
  • A Mercedes-Benz Classic lenyűgöző járműveket hoz a motorsport történetéből „Zöld park” a Rajnánál
  • A Mercedes-Benz Avus versenyautó pályára lép

40 hektárnyi terület több mint 1500 fával, ahol az autóipari klasszikusok teljes skálája áll rendelkezésre, valamint több mint 1200 ingyenes parkolóhely a klasszikus autók és a fiatal klasszikusok számára: a Messe Düsseldorf melletti Rajna „Zöld Park” az új helyszín. A Classic Days rendezvényre, amely idén 2022. augusztus 5. és 7. között kerül megrendezésre. 2006 óta a Schloss Dyck körüli Classic Days a klasszikus autókultúra egyik legismertebb eseménye.

A Classic Days együttműködő partnereként a Mercedes-Benz Classic a 120 éves sportos márkahagyomány kiemelkedő járműveit mutatja be ezen a „Kultúra és Motoros Életmód Fesztiválján”: a márka sporthagyományának szentelt Paddockban a járműveket. 1902-től napjainkig tapasztalható. Az egyik csúcspont az áramvonalas kivitelű Mercedes-Benz SSKL Avus versenyautó lesz, amelyet a Classic Days terepének közepén található 1,8 kilométeres pályán bemutató utak során lehet megtapasztalni. 90 évvel ezelőtt Manfred von Brauchitsch megnyerte az 1932-es Nemzetközi Avus Versenyet ennek az egyedülálló járműnek a prototípusával, amelyet a Mercedes-Benz Classic 2019-ben nagyfokú hitelességgel rekonstruált. Az 1932. május 22-i futamgyőzelem segített von Brauchitschnak jelentős áttörést elérni a világban. autóversenyzés – és az autógyártás aerodinamikájában is.

Az 1886-os Benz Patent Motor Car hiteles másolata, a történelem első autója a „Zöld Parkban” van úton. A vendégjáték különleges színfoltja a Bertha Benzt alakító előadó kortárs ruhában. Bertha, az autófeltaláló Carl Benz felesége nagy szerepet játszik abban, hogy támogassa férjét úttörő találmányában. 1888-ban vállalja az első hosszú távú utazást is autóval Mannheimből Pforzheimbe. A Mercedes-Benz Classic Paddockkal szemben a háromágú csillaggal ellátott márka vendégszeretete fogadja az elismert márkák klubjainak tagjait a Klasszikus Napokon.

Az autósportosság története több mint 120 éves múltra tekint vissza

Különböző korok járműveinek lenyűgöző találkozása jellemzi a világ legrégebbi autógyártójának megjelenését a Klasszikus Napokon. Így a Mercedes Simplex 40 LE, egy szupersportkocsi 1902-ből esztétikai és technológiai párbeszédbe lép a 2019-től kezdődő Vision Mercedes Simplex-szel. E sportautók egyedülálló hagyományából két jármű ünnepli a „70 éves az SL” évfordulóját. ” életre: az 1952-ből származó 5-ös alvázszámú Mercedes-Benz 300 SL versenysportkocsi (W 194) az SL történetének kezdetét jelenti. A jelenlegi Mercedes-AMG SL 63 4MATIC+ (üzemanyag-fogyasztás (WLTP) teljes (kombinált): 13,0–12,5 l/100 km; teljes CO₂-kibocsátás (WLTP (kombinált): 294–282 g/km) hét évtizede a jelenbe nyúlik vissza.

A Mercedes-Benz Rajna-Ruhr-i ágával szoros együttműködésben a jelenlegi teljesen elektromos modellek, a Mercedes-Benz EQS 580 4MATIC (energiafogyasztás (WLTP) is kombinálva lesz: 21,3–17,7 kWh/100 km; CO₂-kibocsátás (WLTP) kombinálva : 0 g/km) és EQE 350+ (villamosenergia-fogyasztás (WLTP) együtt: 18,7–15,9 kWh/100 km, CO₂-kibocsátás együttesen: 0 g/km).

A 2022-es Klasszikus Napok a „Zöld Parkban” felveszi azt, amit a klasszikus szcéna főszereplői, a versenyzők és a motorsport történetének más hírességei, valamint az összes többi látogató értékelni kezdtek az évek során a Dyck árkos kastélyban: a klasszikusok stílusos színrevitelét minden típustól egészen a rendkívüli versenyautókig, az akció középpontjában a bemutató vezetések a pályán, valamint sok színes karám és klubterület. Mindez az autós klasszikus nyár remek kerti partijának része, akárcsak a jó hangulat és a kulináris szünetek a piknikréten.

Hallgass exkluzív podcasokat IDE,vagy IDE, illetve IDE kattintva!