A My Ami Buggy tanulmány nyomán limitált sorozattal rukkolt ki a Citroen

 A tanulmánytól a valóságig: a 2021 decemberében bemutatott My Ami Buggy koncepció sikerén felbuzdulva a tanulmány által ihletett exkluzív kiadással állt elő a Citroën.
 Június 21-től mindössze 50 számozott példány vár gazdára az e célból létrehozott online értékesítési oldalon.
 A My Ami Buggy élénksárga betétekkel tarkított khaki zöld karosszériájával rettenthetetlen, ugyanakkor rokonszenves, kalandorlelkületű autó benyomását kelti. A robusztus jelleget az olyan stíluselemek, mint a sárvédő-szélesítések, az első és hátsó lökhárítók vagy a speciális aranyszínű felnik még jobban felerősítik.
 A tanulmány szellemében az ajtókat fémcsövek, a tetőt pedig – a totális szabadság jegyében – egy levehető vászon helyettesítik.
 Az 50 szerencsés vásárló augusztus 8-tól kezdve VIP házhozszállítás keretében veheti át My Ami Buggy modelljét.

Néhány hónappal a My Ami Buggy koncepció bemutatását és rendkívül pozitív fogadtatását követően a Citroën egy ultra limitált kiadást dob piacra, melyet közvetlenül a tanulmányautó ihletett. A mindössze 50 példányból álló széria árusítása június 21-én kezdődik a citroen.fr/ami#my_ami_buggy weboldalon. A modellből minden ügyfélnek saját egyedi változata lesz, melyet a műszerfaltól jobbra egy 1-től 50-ig számozott „My Ami Buggy ULTRA SPECIAL LIMITED EDITION” tábla jelez. A nyár közeledtével az Ami exkluzív változata minden bizonnyal belopja majd magát a tengerparti kiruccanásokat kedvelők szívébe.


„A nagyközönség nagyon lelkesen fogadta a My Ami Buggy tanulmányt, és rengeteg ügyfelünk jelezte, hogy mindenképpen szeretne belőle. Örülünk, hogy ezzel az exkluzív sorozattal életre kelthetjük a My Ami Buggy koncepció szellemét, és ismét bizonyítékát adhatjuk az Amiban rejlő testre szabási lehetőségeknek. A feltekerhető vászontetős, ajtók nélküli My Ami Buggyban a vezető és utasa még szabadabbnak érezhetik magukat, és élvezhetik az elektromos meghajtás csendességét” – nyilatkozta Laurence Hansen, a Citroën termék- és stratégiai igazgatója.


HARCEDZETT KÜLSŐ
A My Ami Pop és Vibe változataiból kiinduló My Ami Buggy különleges kiadás a kalandvágyat és a szabad önkifejezés örömét testesíti meg.


Az első dolog, ami feltűnik, az a megváltozott színű karosszéria. Az anyagában színezett khaki kasztni a természetközeliséget hangsúlyozza, és jól áll a Buggy verziónak, mely a szabadban való kikapcsolódásra invitál. A modell a Pop és a Vibe változatból elöl és hátul a lökhárító-megerősítéseket, az orr-rész kialakítását és a lámpaburkolatokat, oldalt a sárvédő-szélesítéseket és a küszöböket, illetve a hátsó spoilert vette át. Csupa olyan elemet, amely sportosabbá tette a megjelenését. Az anyagukban színezett fekete védőelemek magabiztosságot sugallnak, és a robusztus jelleget erősítik. A limitált kiadás jellegzetes, fekete grafikus elemei jól ellenpontozzák az új zöld árnyalatot.


A karosszériát feldobó élénksárga dekorelemek vidámságot csempésznek a My Ami Buggy sziluettjébe. Elöl két neonsárga matrica teszi izgalmasabbá a jármű orr-részét. A kerékjárati ívekre ragasztott nyilak is ugyanilyen színűek.


A repülés világából ismerős, különböző funkciókat jelző műszaki elemek itt kizárólag dekoratív célt szolgálnak.


A még stílusosabb megjelenés érdekében a My Ami Buggy fekete felniközéppel ellátott, 14’’ aranyszínű perforált keréktárcsákkal büszkélkedik. A kerekek közepén a Citroën márkaembléma látható. A kontrasztos keréktárcsa tökéletesen passzol a khaki zöld karosszériához.


Az első rendszámtábla személyre szabható, az ügyfél bármilyen üzenetet írhat rá, és ezáltal még inkább a magáénak érezheti a járművet. Az autó védelméről a khaki zöld karosszériával megegyező színű Ami védőponyva gondoskodik.


SZABADON, MINT A MADÁR
A My Ami Buggyn nincsenek ajtók. Ennek és a kabriótetőnek köszönhetően az utasok szabadon gyönyörködhetnek a tájban és élvezhetik a friss levegőt. Az ajtókat zsanérokra szerelt fémcsövek helyettesítik. A járművet a Méharira vagy a 2CV-re emlékeztető szürke vászontető borítja. A vastag, vízálló és UV-védelemmel ellátott, feltekerhető vászon hatékonyan védi a vezetőt és utasát a napsugárzástól és az időjárás viszontagságaitól. A vásznat a tetőnyílás teljes hosszában patentok rögzítik, összetekert állapotban pedig az ülések mögött tárolható.


VIDÁM HANGULATÚ BELSŐ
A My Ami Buggy belterében több helyen is felbukkan a kívülről már ismerős sárga szín. Az olyan praktikus és funkcionális tartozékokat jelzi, mint a tárolóhelyek, a táskaakasztó vagy a nyitópántok.


A fedélzeten sárga díszöltésekkel feldobott, speciális fekete szövetkárpittal borított ülések várják az utasokat. A szőnyegek varrásain szintén a sárga szín köszön vissza.


A szabadság szerelmeseinek és a szabadtéri tevékenységek kedvelőinek a My Ami Buggy izgalmas és kalandos utazásokat ígér. Játékosságával tökéletes választás hétvégékre, tengerparti nyaralásokra és a természetben járva.