A Porsche árverésre bocsátja a Cars Sally Carrera által ihletett egyedi 911-est

Már márciusban a Porsche bejelentette, hogy az Exkluzív Manufaktur részlegéhez fordul egy egyedi 911-es megalkotása érdekében, amelyet a Cars című film Pixar karaktere, Sally Carrera ihletett. Ez az autó most végre aukcióra kerül az RM Sotheby’s monterey-i aukcióján augusztus 20-án.

Az autót a szeretett karakter 20. születésnapjának megünneplésére építik. A filmben Sally Carrera (Bonnie Hunt hangja) egy 2002-es Porsche 911 Carrera, ez a 2022-es modell pedig egy az egyben modern értelmezése a film karakterének.

A mindhárom Cars-filmben szereplő Sally Carrera a Cozy Cone Motel tulajdonosa Radiator Springsben, és kedvessége és együttérzése ihlette azokat a jótékonysági szervezeteket, amelyeknek az eladásból befolyt összeget fordítják. A nyertes pályázó támogatni fogja a Girls Inc.-t, egy jótékonysági szervezetet, amely lányoknak és fiatal nőknek szóló programokat támogat az Egyesült Államokban, valamint az ENSZ Menekültügyi Ügynökségét, amely az ukrajnai orosz invázió által érintett gyermekeknek és családoknak nyújt segítséget.

Ahogy fentebb említettük, a 2022-es 911 Sally Specialt a Porsche Exclusive Manufaktur és a Style Porsche tervezi, de segítséget kaptak Bob Pauleytól és Jay Wardtól, az Autók című film gyártástervezőjétől és kreatív igazgatójától.

„Megtiszteltetés volt elkezdeni egy modern Sally tervezését az eredeti karakter mögött meghúzódó kreatív ikonokkal” – mondta márciusban Boris Apenbrink, a Porsche AG Porsche Exclusive Manufaktur Vehicles igazgatója. „A Pixar és a Porsche együttműködése az első a maga nemében, és teljesen illeszkedik a közelmúltban bejelentett Exkluzív Manufaktur Sonderwunsch program Co-Creation megközelítéséhez, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy megvalósítsák álomautóikat. Aki megszerzi ennek a különleges közúti autónak a kulcsait, sok nagyszerű országúti kiránduláson lesz része.”

Bár ez inkább Sally Carrera előtti tisztelgés lesz, mint a karakter közvetlen újraalkotása, a Porsche azt mondja, hogy több egyedi alkatrészt is készített a projekthez. Az autógyártó által kiadott vázlat azt sugallja, hogy az autó megkaphatja a filmben szereplő csíkos tetoválást, egyedi kerekeket, kézi sebességváltót és még sok mást.

„A saját lányaim úgy nőttek fel, hogy Sallyt nézték, és csodálatos, hogy egy különleges évfordulót valami értelmes dologgal ünnepelhetünk, ami másokon is segít” – mondta Kjell Gruner, a Porsche Cars észak-amerikai elnök-vezérigazgatója. „A Sally szellemiségének átültetése egy új 911-esre lenyűgöző volt – a sportautó ezúttal a mi világunknak készült, vezetni és élvezni kell – szélvédője lesz, ahonnan ki lehet látni, és paneljei megosztják a 911-gyel ismerjük és szeretjük. De, akárcsak Sally, célja, hogy segítsen másokon – és ettől még különlegesebb.”