A Prodrive Gaming Drive szimulátora valószínűleg többe kerül, mint az Ön autója

Ha szupergazdag egy százalék vagy, szinte bármit vezethetsz a bolygón. Ugyanakkor vannak olyan dolgok, amelyek az Ön irányításán kívül esnek, például az időjárás. A Prodrive-nak most van egy olyan megoldása, amely lehetővé teszi, hogy a világ leggyorsabb autóit a nappali kényelméből vezesse. Ezt hívják a világ legszebb versenyszimulátorának.

Erről a szimulátorról az első bejelentéskor beszámoltunk, de érdemes még egyszer áttekinteni néhány fontos részletet. Ez a szimulátor nem egy konkrét szoftvercsomagról szól (az Assetto Corsával szállítjuk), hanem a berendezés egészének bútorzatára és funkcionalitására összpontosít. Ezen az objektíven keresztül nézve a 47 446 dolláros (39 000 GBP) árcédula talán nem hangzik olyan őrülten. Végül is ez csak egy középkategóriás Camaro ára.

A Camarót pedig részben nem Ian Callum tervezte, ugyanaz a fickó, aki a Jaguar F-Type-ot, a Ford RS200-at és a Nissan R390-et. A Prodrive versenyszimulátor volt, és olyan anyagokból és funkciókból épül fel, amelyek megfelelnek a hasonló névnek.

A szerkezet fő lombkoronája nem kevesebb, mint 16 réteg gőzölt nyírfából készült, majd fényes feketével készül. A fából készült szerkezeten egy szénszálas kád lóg, amelyben a vezetőülés, a képernyő, a kormánykerék és a pedáldoboz található. Callum az alábbi megjegyzésben részletezte gondolatait.

„Volt egy nagyon világos vízió ennek a projektnek: valami technikailag ösztönzőt és vizuálisan lenyűgözőt kell létrehozni. Ahelyett, hogy egy autószerű szerkezet funkcionális és jól bejárt útját választottuk volna, valami elvontabb, modernebb és elegánsabbat választottunk. Ez a kialakítás elgondolkodtató. Tudja, hogy ez egy szimulátor, de akkor újra meg kell néznie. Az elsöprő forma és a „zongorafekete” fényes felület egy teljesen új helyre emeli a Racing Simulator-t – ez egy olyan bútor, amely elegánsan elfér egy lakótérben.”

Az integrált számítógép 12 GB-os GeForce RTX grafikus kártyát és 16 GB memóriát használ. A 49 hüvelykes, 5k-s ívelt monitor 165 Hz-es frissítési gyakorisággal szintén alapfelszereltség. A tulajdonosok használhatják az elektromos működtetésű pedáldobozt a megfelelő érzés érdekében, és használhatják a beépített billentyűzettároló zsebet, amikor eljön az ideje a vezetésnek. A csomag Bowers & Wilkins PX7 zajszűrős fejhallgatót is tartalmaz. A Prodrive még az ajtóban is megjelenik a csomaggal, hogy telepítse az otthonába.