A Share Now felvásárlásával a Free2move megerősíti globális vezető szerepét a mobilitási üzletágban


• A Stellantis egy stratégiai lépéssel közelebb került mobilitási szolgáltatása bővítésének Dare Forward 2030 szerinti céljához
• A Share Now felvásárlásával a Free2move vezető autómegosztóvá válik, mivel a Free2move USA-ban és Európában meglévő 7 mobilitási központját 14 új európai nagyvárossal bővíti, a technológiai szakértelmet pedig az ügyfelek elvárásait meghaladó módon fokozza
• A bérlési, autómegosztási és előfizetési szolgáltatásokat végző, több mint 450 000 járműből álló flottájával, 500 000 parkolóhelyével és 250 000 töltőállomásból álló hálózatával a Free2move már most is a mobilitási piac kulcsszereplője a B2B és B2C ügyfelek számára
• A Free2move teljes körű, zavartalan ügyfélélményt nyújt perc, óra, nap vagy hónap alapú mobilitás formájában
• A Free2move több mint 3,4 millió ügyféllel egészíti ki 2 millió felhasználóját

A Free2move mai napon (SIC – Ma lesz a holnap tegnapja) bejelentette, hogy megállapodást írt alá a 2019-ben a BMW Group és a MercedesBenz Mobility közös vállalkozásaként létrehozott Share Now autómegosztó vállalat felvásárlásáról. Ez a megállapodás tovább erősíti a Free2move vezető globális mobilitási szereplővé válását, és 14 európai nagyvárossal és 10 000 járművel bővíti a Free2move 2 500 járműből álló jelenlegi autómegosztó flottáját.


Az idő nagy érték a mobilitás igényes világában, ahol a felhasználók minden percet igyekeznek optimalizálni. Az ügyfelek mozgatása nagy felelősséggel jár. A Free2move cégnél olyan innovatív mobilitási szolgáltatási modellt terveztünk, amely alkalmazkodik az ügyfeleinkhez.


Ez az Egyesült Államokban és Európában már működő megoldás lehetővé teszi, hogy az ügyfél akár csak néhány percre vagy néhány órára vigyen el egy autót. Ha az ügyfél hosszabb ideig kívánja használni a járművet, akkor szerződésmódosítás nélkül is megtarthatja ugyanazt az autót – a Free2move díjszabása automatikusan alkalmazkodik.


„A Share Now európai nagyvárosokban meglévő erős pozíciójának integrálása a szolgáltatások szélesebb körét biztosítja majd változatos mobilitási igényű ügyfeleink számára” – jelentette ki Brigitte Courtehoux, a Free2move vezérigazgatója. „Hasonlóan fontos, hogy ez a felvásárlás cégünk nyereséges növekedését is fel fogja gyorsítani. Egy lépéssel közelebb kerültünk azon célunkhoz, hogy 2030-ig 15 millió aktív felhasználóra bővítsük a Free2move globális jelenlétét.”


A Free2move pénzügyi fegyelmét és nyereséges üzletvitelét kiaknázó felvásárlás tovább fokozza majd a méretgazdaságosságot és a szinergiákat, és hozzájárul ahhoz a Dare Forward 2030 törekvéshez, hogy nyereséges mobilitási szolgáltatásának nettó bevételét 2,8 milliárd euróra növelje, első lépésként 700 millió eurót realizálva 2025-ben.


A Free2move a közelmúltban jelentette be az Opel Rent felvásárlását, felgyorsítva ezzel németországi és ausztriai növekedési stratégiáját, illetve a cég autókölcsönzőből mobilitási szolgáltatóvá való átalakulását. Eközben felgyorsította autómegosztási tevékenységének bővítését az Egyesült Államokban: a szolgáltatás már Washington D.C., Portland (Oregon), Denver (Colorado), Columbus (Ohio) és Austin (Texas) területén is elérhető. A Free2move Európában (Párizsban és Madridban) is végez autómegosztást.


A SHARE NOW autómegosztó szolgáltatást Magyarországon a Wallis csoport üzemelteti 60 000 regisztrált felhasználóval és 440 autóval, amik között már most nagy számban érhetőek el Fiat és Peugeot modellek a felhasználók számára Budapest legnagyobb kiterjedésű carsharing zónájában.


A felvásárlás lebonyolítása a szokásos feltételekhez kötött, beleértve az antitrösztvizsgálat kielégítő lezárulását.