A Snow Lake Lithium és az LG Energy Solution együttmúködik a lítium ellátási lánc kialakításában

 

  • A Snow Lake Lithium és az LG Energy Solution szándéknyilatkozatot írt alá a hazai lítiumellátási lánc létrehozásáról az észak-amerikai elektromos járművek piacán
  • Partnerség lítium-hidroxid szállítására az LG Energy Solution számára
  • A hazai eredetű lítium elengedhetetlen az észak-amerikai autóipar jövőjének biztosításához

Snow Lake Resources Ltd., d/b/a Snow Lake Lithium Ltd. (Nasdaq: LITM) („Snow Lake Lithium”) nem kötelező erejű egyetértési nyilatkozatot írt alá (MOU) az LG Energy Solution-tal (LGES: KRX 373220) az észak-amerikai elektromos járművek piacának hazai ellátási láncának kiépítése felé tett következő lépésként.

A Snow Lake Lithium és az LGES együttműködve feltárják a lehetőséget Kanada első lítium-hidroxid-feldolgozó üzemének létrehozására a winnipegi, manitobai CentrePortban. A memorandum feltételei szerint a Snow Lake Lithium 10 éves időszakon keresztül látja el az LGES-t lítiummal, miután a termelés 2025-ben megkezdődik. A memorandum és a tervezett partnerség számos feltételtől függ, beleértve mindkét fél átvilágítását. .

A Primero-val együttműködve már folyamatban van egy, a Manitoba tartományon belüli világszínvonalú lítium-hidroxid-üzem megvalósításához szükséges technológiák, innovációk és készségek meghatározása érdekében végzett felmérés.

Philip Gross, a Snow Lake Lithium vezérigazgatója így nyilatkozott : „ Örülünk, hogy együttműködhetünk a világvezető LG Energy Solution vállalattal egy kőtől az útig terjedő akkumulátor-ellátási lánc kiépítésében az elektromos járművek észak-amerikai piacán.”

„A Snow Lake Lithium és az LG Energy Solution is elismeri a kritikus nyersanyagok, például a lítium helyi beszerzésének fontosságát, és hogy ez logikus lépés az akkumulátor- és elektromos járműgyártók számára.”

„Teljesen elektromos lítiumbányánk a Snow Lake Manitoba-ban 5 millió elektromos járművet fog táplálni az elkövetkező 10 évben, segítve ezzel az észak-amerikai autópiac jövőjét.”

„Hálásak vagyunk Justin Trudeau miniszterelnöknek, Manitoba miniszterelnökének, Heather Stefansonnak és az Invest Canadanak, hogy támogassák a fenntartható bányászati ​​ipar fejlesztését Kanadában, ami elősegítette partnerségünket az LG Energy Solution vállalattal.”

Youngsoo Kwon, az LG Energy Solution vezérigazgatója elmondta : „Ahogy nemrégiben bejelentettük közép- és hosszú távú stratégiánkat, amely Észak-Amerikára, a leggyorsabban növekvő elektromos járművek piacára összpontosít, ezek a partnerségek döntő lépést jelentenek a stabil kulcsfontosságú nyersanyag biztosítása felé. ellátási lánc a régióban.”

„Azáltal, hogy folyamatosan fektet be az upstream beszállítókba, és stratégiai partnerségeket hoz létre a kritikus ásványok fő beszállítóival, az LGES továbbra is biztosítja csúcsminőségű termékeinek folyamatos szállítását, ezáltal tovább mozdítja az elektromos járművekre való globális átállást, és végső soron a fenntartható jövőt.”

Snow Lake és Manitoba gazdag bányászati ​​öröksége

A kanadai manitobai székhelyű Snow Lake Lithium a világ első teljesen elektromos lítiumbányáját fejleszti, hogy lehetővé tegye e kritikus erőforrás hazai ellátását az észak-amerikai elektromos járműipar számára.

A Snow Lake Lithium ideális helyen található az észak-amerikai autóipar kiszolgálására, mivel az Artic Gateway vasútvonalon keresztül hozzáférhet az amerikai vasúthálózathoz, amely a több ezer mérföldről közúton és hajón történő szállítást több száz vonatra csökkenti.

A Manitoba régió gazdag bányászati ​​múlttal rendelkezik, így a Snow Lake Lithium hozzáférést biztosít Észak-Amerika legtehetségesebb és legtapasztaltabb bányászaihoz.

„A globális energiabizonytalanság idején Manitoba egyedülálló helyzetben van ahhoz, hogy ellátja azokat a kritikus ásványokat és anyagokat, amelyekre a világnak szüksége van a szén-dioxid-mentesítéshez” – mondta Heather Stefanson, Manitoba miniszterelnöke.

„Nagyon örülünk, hogy a Snow Lake Lithium és az LG Energy Solution közötti partnerség előrehaladt, és ezzel tovább erősíti Manitoba vezető pozícióját az észak-amerikai elektromos járművek ellátási láncában. Ez az együttműködés bizonyítja kormányunk befektetések vonzására irányuló stratégiájának végrehajtását, valamint az új technológiákat, amelyek elősegítik Manitoba és Kanada erősebb, növekvő gazdaságát.”

A Snow Lake Lithium 55 000 hektáros telephelye várhatóan évi 160 000 tonna 6%-os lítium spodumen termelésére lesz képes 10 éven keresztül, ami 5 millió elektromos jármű meghajtására elegendő. Jelenleg a Snow Lake Lithium területének körülbelül 1%-át tárták fel, és biztosak abban, hogy a további kutatások növelni fogják a becsléseket a következő év folyamán. A Snow Lake Lithium tervezett bányája csaknem 100%-ban megújuló vízerőművel fog működni a legfenntarthatóbb lítiumgyártási megközelítés biztosítása érdekében.

Az elkövetkező hónapokban a Snow Lake Lithium folytatja mérnöki értékelési és fúrási programját a telephelyén, azzal a várakozással, hogy a bányászati ​​tevékenység 2025-re átáll a kereskedelmi termelésre.

Kanada – globális bányászati ​​erőmű

Ásványokban és fémekben gazdag ökoszisztémájával Kanada világszerte vezető szerepet tölt be a bányászatban. Páratlan elkötelezettsége az ásványok megfelelő módon történő előállítása mellett, mind a környezet védelmében, mind a helyi, őslakos közösségek javára.

Kanada természetes helyszín a kritikus ásványokba történő befektetésekhez, amelyek elengedhetetlenek a megújuló energiához, a tiszta technológiához és a fejlett gyártási ellátási láncokhoz. Kanada az egyetlen ország a nyugati féltekén, amely rendelkezik az elektromos járművek akkumulátoraihoz szükséges összes kritikus ásványi anyaggal, beleértve a lítiumot is.

Kanada várhatóan 2025-re a harmadik helyet foglalja el az elektromos járművek akkumulátoraihoz szükséges nyersanyagok globális gyártásában.