A Snow Lake Lithium teljes elektromos ökoszisztéma létrehozását ösztönzi

  • Zökkenőmentesen villamosított ökoszisztémára van szükség a sziklától az útig az észak-amerikai autóipar biztosításához
  • Az akkumulátorok fejlesztése és gyártása stratégiai fontosságú a tiszta energiagazdaságra való átálláshoz és a globális versenyképesség megőrzéséhez
  • A lítium fenntartható bányászata és feldolgozása ennek az ökoszisztémának lényeges eleme

Snow Lake Lithium Ltd., d/b/a Snow Lake Lithium Ltd. (Nasdaq:LITM) („Snow Lake Lithium”) felvázolta, hogy átfogó elektromos járművek ökoszisztémát kell létrehozni Észak-Amerikában , hogy megvédje hazai autóiparának jövőjét.

Az Egyesült Államokban tavaly több mint 10 millió járművet értékesítettek, így az autóipar a becslések szerint évente 1,1 billió dollárral járul hozzá az Egyesült Államok gazdaságához. Az Egyesült Államok kormánya megállapította, hogy az akkumulátorok fejlesztése és gyártása stratégiai jelentőséggel bír az ország számára a tiszta energiagazdaságra való átállás részeként, és versenyképes marad a globális autóiparban.

Míg az észak-amerikai autógyártók gyártási kapacitást fektettek le az elektromos járművek iránti növekvő kereslet kielégítésére, az észak-amerikai autóipar jövője a lítium-hidroxid kontinensről való beszerzésén múlik, nem pedig Kínából és Ázsiából importálva, valamint egy integrált hazai termelésen. ellátó lánc.

Philip Gross, a Snow Lake Lithium vezérigazgatója így nyilatkozott: „Az Egyesült Államok az autók szülőhelye, és a világ második legnagyobb autógyártója. Az elektromos járművek iránti kereslet növekedésével egy évszázadonként egyszeri ipari fordulattal állunk szemben, és gyorsan kell cselekednünk, hogy elkerüljük versenyképességünk elvesztését a globális piacon.”

„Ahhoz, hogy sikeresek legyünk a jövőbeli nettó nulla gazdaságban, vertikálisan integrált hazai ellátási láncot kell létrehoznunk, hogy elérjük a méretarányos akkumulátorgyártást és a jövőbeli ellátásbiztonságot.

A kormánynak, az OEM-eknek, az akkumulátorgyártóknak, az ellátási láncnak és az akadémiának össze kell fogniuk, hogy integrált és átfogó villamosított ökoszisztémát hozzanak létre, beleértve a lítiumbányászati ​​és -feldolgozó üzemeket, valamint a gyártási kapacitásokat és a töltési infrastruktúrát.

„A Snow Lake Lithiumnál szilárdan hiszünk abban, hogy itt az ideje kiépíteni egy kőtől az útig terjedő ellátási láncot az elektromos járművek számára az iparág hosszú élettartama érdekében.”

A kanadai manitobai székhelyű Snow Lake Lithium a világ első teljesen elektromos lítiumbányáját fejleszti, hogy lehetővé tegye e kritikus erőforrás hazai ellátását az észak-amerikai elektromos járműipar számára.

A Snow Lake Lithium ideális helyen található az észak-amerikai autóipar kiszolgálásához, és az Artic Gateway vasútvonalon keresztül hozzáférhet az amerikai vasúthálózathoz, amely a több ezer mérföldről közúton és hajón történő szállítást több száz vonatra csökkenti.

A Snow Lake Lithium 55 000 hektáros telephelye várhatóan évi 160 000 tonna 6%-os lítium spodumen termelésére kerül sor 10 éven keresztül. Jelenleg a Snow Lake Lithium területének körülbelül 1%-át tárták fel, és biztosak abban, hogy a további kutatások növelni fogják a becsléseket a következő év folyamán. A Snow Lake Lithium bányája csaknem 100%-ban megújuló vízi energiával fog működni a legfenntarthatóbb gyártási megközelítés biztosítása érdekében.

Az elkövetkező hónapokban a Snow Lake Lithium folytatja mérnöki értékelési és fúrási programját a Thompson Brothers Lithium Project telephelyén, azzal a várakozással, hogy a bányászati ​​tevékenység 2024 végén átáll a kereskedelmi termelésre.