A Snow Lake Lithium teljesen elektromos bányája 10 év alatt 5 millió elektromos járművet biztosít majd

A hazai eredetű lítium elengedhetetlen az észak-amerikai autóipar jövőjének biztosításához

A Snow Lake Resources Ltd., d/b/a Snow Lake Lithium Ltd. (Nasdaq:LITM) („Snow Lake Lithium”) arra számít, hogy 10 év alatt körülbelül 5 millió elektromos jármű meghajtásához elegendő lítiumot állít elő az észak-amerikai piac. Ez évente körülbelül 500 000 elektromos járműnek felel meg.

A Snow Lake Lithium tervezett teljesen elektromos lítiumbányája kiválóan alkalmas arra, hogy 2025-től lehetővé tegye ezzel a kritikus erőforrással az észak-amerikai autógyártók hazai ellátását.

Philip Gross, a Snow Lake Lithium vezérigazgatója elmondta: „Mivel gyorsan áttérünk az elektromosításra, az észak-amerikai autóipar jövője szempontjából elengedhetetlen, hogy egy kőtől az útig terjedő akkumulátor-ellátási láncot építsünk ki.

„A kritikus nyersanyagok, például a lítium helyi beszerzése az egyetlen logikus lépés egy vertikálisan integrált hazai ellátási lánc létrehozásához. A Snow Lake Lithium gazdag lítiumforráshoz fér hozzá, és az észak-amerikai gyártók küszöbén áll. Ez elegendő lítium évente 500 000 Észak-Amerikában gyártott elektromos jármű meghajtásához, ami jelentősen csökkentené a logisztikát és a kibocsátást, amely a Kínából származó nyersanyagok importjából származna.”

A kanadai manitobai székhelyű Snow Lake Lithium a világ első teljesen elektromos lítiumbányáját fejleszti, hogy lehetővé tegye e kritikus erőforrás hazai ellátását az észak-amerikai elektromos járműipar számára.

A Snow Lake Lithium ideális helyen található az észak-amerikai autóipar kiszolgálására, mivel az Arctic Gateway vasútvonalon keresztül hozzáférhet az Egyesült Államok vasúti hálózatához, amely a több ezer mérföldről a közúti és hajós szállítást több száz vonatra csökkenti.

Az ellátási lánc zökkenőmentes integrációjának lehetővé tétele érdekében a Snow Lake Lithium vegyesvállalat létrehozását tervezi egy lítium-hidroxid-feldolgozó üzem létrehozására, és partnerségre törekszik egy autóipari OEM-vel vagy egy akkumulátorgyártóval ennek szállítására. A tervezett üzem a CentrePort Canada-ban, Dél-Manitoba-ban fog működni, és folyamatban van egy hatókör-vizsgálat, hogy meghatározzák a világszínvonalú lítium-hidroxid-üzem Manitoba tartományon belüli szállításának leghatékonyabb módját.

A Snow Lake Lithium 55 000 hektáros telephelye várhatóan évi 160 000 tonna 6%-os lítium spodumen termelését 10 éven át. Jelenleg a Snow Lake Lithium területének körülbelül 1%-át tárták fel, és biztosak abban, hogy a további kutatások növelni fogják a becsléseket a következő év folyamán. A Snow Lake Lithium tervezett bányája csaknem 100%-ban megújuló vízi energiával fog működni a legfenntarthatóbb lítiumgyártási megközelítés biztosítása érdekében.

Az elkövetkező hónapokban a Snow Lake Lithium folytatja mérnöki értékelési és fúrási programját a telephelyén, azzal a várakozással, hogy a bányászati ​​tevékenység 2025-re átáll a kereskedelmi termelésre.