A százezredik új generációs CF és XF

Legördült a gyártósorról a százezredik új generációs CF és XF tehergépkocsi a DAF Trucks eindhoveni üzemében. Korábban sohasem fordult még elő a vállalat történelmében, hogy ilyen gyorsan elérjék a százezres sorozatnagyságot. A százezredik járművet, amely egy DAF XF 450 4×2 FT Super Space Cab, ünnepélyes keretek között adták át a belgiumi Mol városában működő Groep Gheys cégcsoportnak.

A jelenlegi generációs CF és XF 2017 júliusa óta van gyártásban. Azóta nem kevesebb mint százezer példányt gyártott a DAF Trucks Eindhovenben és a Leyland Trucks Nagy-Britanniában. 

„Ezeknek a legújabb generációs tehergépkocsiknak a minőségét és hatékonyságát igazolja, hogy ennyire gyorsan elértük ezt a mérföldkövet” – mondta Harry Wolters, a DAF Trucks elnöke. „Ügyfeleink dicsérik ezek megbízhatóságát, üzemanyag-hatékonyságát és kis üzemeltetési költségét, nem is beszélve a kivételes járművezetői kényelmükről. Nem csoda, hogy a DAF Európában a nyerges vontatók piacvezetője.” 

 A százezredik tehergépkocsit az ömlesztett áruk és konténerek szállítására szakosodott belga Groep Gheys cégcsoportnak adták át. „Kapcsolatunk a DAF Trucks márkával igen régre nyúlik vissza” – jelentette ki az egyik tulajdonos, Luc Gheys. „A hatvanas évek közepén édesapám első tehergépkocsija egy DAF autóbuszból kialakított költöztető teherautó volt. Édesapám nyomdokaiba lépve 2015 óta üzemeltetünk DAF járműveket a flottánkban. A tehergépkocsikkal és a Lavrijsen nevű DAF márkakereskedéssel egyaránt kitűnők a tapasztalataink. Ezért fut jelenleg már körülbelül nyolcvan DAF a járműparkunkban – és ezt a számot idén még további 25-tel bővítjük majd.”