A Széchenyi rakpart északi részén is befejeződött az ivóvízvezeték-felújítás

Tavaly nyáron kezdődött a város egyik elöregedett, és ezért üzemeltetési szempontból kockázatossá váló ivóvíz-főnyomócsövének cseréje a pesti Duna-parton. A Fővárosi Vízművek szakemberei befejezték a Margit híd és a Markó utca közötti, illetve az Erzsébet híd északi oldalánál lévő rámpánál a munkákat, az érintett útszakaszt augusztus 18-án, csütörtökön visszaadják a forgalomnak.

Véget értek a munkák a Margit hídtól délre, a Széchenyi rakparton, ezzel újabb üteme zárult le a Duna-parti projektnek, amelynek célja a város egyik elöregedett ivóvíz-főnyomócsövének cseréje. Az április 25-én kezdődött rekonstrukció miatt le kellett zárni a gépjárműforgalom elől a Balaton utca és a Markó utca közötti (az Olimpia park előtti) útszakaszt.

A csőcserét követő helyreállítási munkák sikeres befejezésének köszönhetően augusztus 18-án, csütörtökön ismét birtokba vehetik az autóval közlekedők az érintett rakpartszakaszt. A BKK ugyanakkor fokozott figyelmet kér az arra közlekedőktől, mert az augusztus 20-i ünnepség és tűzijáték miatt a pesti alsó rakparton megváltozik a forgalmi rend, forgalomkorlátozásokra kell számítani.