A testre szabott kényelem a Berlingo Van sajátja

EGY MINDEN IGÉNYHEZ ALKALMAZKODÓ HASZONGÉPJÁRMŰ

Az új Berlingo Van ideális partner a mindennapokban: a professzionális ügyfelek széles körét szólítja meg, kényelmes beszállás és könnyű ki-/berakodás jellemzi, és rendkívül sokoldalúan használható.

Inspired by Pro”

A márka „Inspired by You” jelmondatának a vállalkozók világára szabott változata az „Inspired by Pro”. A Citroën haszongépjárművek kapcsán alkalmazott szlogen a legkülönfélébb területeken – építőipar, szállítás, szolgáltatóipar, segélyszolgálatok stb. – dolgozó kisiparosokat, kereskedőket, önkormányzatokat és kisvállalkozásokat szólítja meg. Az új megközelítésnek is szerepe van abban, hogy az új Citroën Berlingo Van a legkülönfélébb üzleti profilokat és tevékenységeket lefedő kínálatával valamennyi ügyfele igényeinek képes megfelelni. Íme a testre szabott haszongépjármű, mely mindennél nagyobb figyelmet szentel a gépjárművezető/céges alkalmazott kényelmének és a praktikus szempontoknak, és amely messzemenően alkalmazkodik az adott szakma elvárásaihoz.

Minden igénynek megfelel

Az új Citroën Berlingo Van a legkülönbözőbb igényekhez is képes alkalmazkodni. Egy igazi testre szabott haszongépjármű, mely különböző méretei, kabintípusai, nyílászárói és számtalan tárolóhelye révén remekül variálható és sokoldalúan használható. Sztenderd (M) változatban a szegmens egyik legnagyobb rakterével, XL változatban pedig a leghatékonyabb felépítéssel (hasznos térfogat/külső méretek) rendelkezik.

2 hosszméret:

Az új Citroën Berlingo Van – akárcsak a személyautó-változat – kétféle hosszméretben létezik: a sztenderd (M) változat 4,40 m hosszú 2,78 m-es tengelytávval, míg a hosszú (XL) változat 4,75 m hosszú, tengelytávja pedig 2,97 m. Az utóbbi harmonikus sziluettjében nagy szerep jut a kiegyensúlyozott arányoknak (tengelytáv, hátsó túlnyúlás).

2 fajta kabin:

A háromszemélyes Extenso® fülke azoknak a szakembereknek készült, akik csapatban dolgoznak, és egyszerre többen utaznak. Az első sorban három személy számára van hely, de a szélesebb kialakítású középső ülés szükség szerint állítható írólappal ellátott, mozgó irodává alakítható. A tetszőlegesen variálható Extenso® fülke minden helyzethez képes alkalmazkodni, a szélső utasülés elrejtésével például optimális hosszúságú rakodófelület érhető el: a hasznos raktérfogat M méret esetén 3,3 m3-ről 3,8 m3-re, XL méretnél pedig 3,9 m3-ről 4,4 m3-re nő. Az utastér különböző pontjain elhelyezett tárolókban pedig valamennyi dokumentum és szerszám könnyen elérhető helyen tárolható.

XL méret esetén duplakabinos változat is rendelhető, mely 1–5 személy befogadására és nagyméretű tárgyak szállítására termett. A variálható duplakabin immár gyárilag is rendelkezésre áll, így nincs szükség karosszériaátalakításra. Ez a konfiguráció a még több variációs lehetőségnek köszönhetően még sokoldalúbb használatot tesz lehetővé. A szegmensben egyedülálló – a személyautóéval megegyező – térdteret és így kivételes komfortot biztosít a hátsó utasoknak, de az első utasülés és a második üléssor elrejtésével hosszú tárgyak is kényelmesen szállíthatók benne. Ezen kívül csapóajtóval ellátott, mozgatható rácsos válaszfal is rendelhető hozzá.

2 különleges változat: „Worker” és „Driver”

A különböző használati feltételekhez igazodva az új Citroën Berlingo Van az alapkínálatban megtalálható változatokon felül két, sajátos megközelítést képviselő és speciális jellemzőkkel bíró változatot is ajánl szakmai ügyfeleinek:

A „Worker” névre hallgató verzió a különböző építkezések keretében építési alapanyagok és munkaerő szállítására szakosodott cégeket célozza meg. Különleges ismertetőjegyei a háromszemélyes első üléssor, a megemelt hasmagasság (+30 cm), a motor alatt elhelyezett védőlemez és a lejtmenet-szabályozóval kiegészülő Grip Control jóvoltából optimalizált meghajtás. A robusztus sziluett további sajátosságai a Mud & Snow abroncsokkal ellátott nagy kerekek (690 mm), a műanyag bevonatú raktérpadló, a nagyobb hasznos terhelés (1000 kg) és az ún. „Raktér” csomag, mely erősebb fényű világítást, egy 12 voltos csatlakozót és középmagasságban elhelyezett rögzítőgyűrűket foglal magában.

A „Driver” változat azoknak a cégeknek készült, amelyek munkatársai sokat vannak úton vagy városon belül sorozatos szállításokat bonyolítanak. Ezt a verziót a mindennapi hatékonyság érdekében kiváló menetkényelem és a szegmensben egyedülálló akusztikai komfort jellemzi, és számos vezetéssegítő funkcióval van felszerelve. Kiemelendő az akusztikai csomag, a kétzónás légkondicionáló, az állítható deréktámasszal rendelkező ülések, az eső- és fényérzékelő, a sebességszabályozó és -korlátozó berendezés, az elektromos rögzítőfék, a 8” képernyővel ellátott rádió és az egyedülálló Surround Rear Vision rendszer.

A berakodást megkönnyítő ajtók

Az új Berlingo Van különböző konfigurációkban – 0, 1 vagy 2 oldalsó tolóajtóval – rendelhető. A tolóajtók jóvoltából a rakomány be- és kirakodásakor kellően széles nyílás áll rendelkezésre, bárhol is parkol az autó.

A furgonváltozat szériában 180°-ban nyíló, 3:2 arányban osztott, lemezelt hátsó ajtóval (melynek keskenyebb szárnya a jobb oldalon található) van felszerelve. A szárnyasajtón keresztül széles rakodótér tárul fel, az ajtózsanérok viszont nem látszanak. Ennek az esztétikai szempontok mellett praktikus oka is van: így nehezebb feltörni az ajtót. Egyes szakmák kívánalmainak megfelelően a hátsó ajtó üvegezett kivitelben (180°-os nyitási szöggel, 3:2 osztásban), fűtött hátsó ablakokkal és kizárólag bal oldali ablaktörlővel is rendelhető. Megint másik opció a fűtött hátsó szélvédővel és ablaktörlővel ellátott, fölfelé nyíló csomagtérajtó.

A haszongépjármű-változat egy másik ötletes megoldása a hosszú tárgyak szállítását lehetővé tevő zsiráftető. A nagyméretű tetőnyílás a mindennapokban is egyszerűen kezelhető. Egy- vagy kétágú létra szállításakor például a szakember – legyen az villanyszerelő vagy festő – zárt ajtókkal, teljes nyugalomban közlekedhet. A zsiráftető a két oldalsó tolóajtóval felszerelt változatokon, illetve XL méret esetén nem áll rendelkezésre. A magas rakomány támasztékául szolgáló rúd maximális terhelhetősége 100 kg.

Számos könnyen elérhető tárolóhely

A kényelem a tervezés kezdeti fázisaitól kiemelt szerepet játszott, így az új Berlingo Van rendkívül praktikusnak bizonyul. Az első üléssor bővelkedik az ötletes tárolóhelyekben: az apróbb holmiktól (tollak, aprópénz stb.) a nagyobb tárgyakig (15” laptop, irattartók stb.) mindennek könnyen találunk helyet. Az új Berlingo Van összesen 113 liternyi tárolóhelyet rejt magában: ilyenek az ülés alatt elhelyezett tárolófiók, a Top Box névre hallgató felső tároló, melynek kialakítását az utasoldali légzsák tetőbe történő beépítése (Airbag in Roof technológia) tette lehetővé, az alsó kesztyűtartó, az első ülések fölötti tetőpolc, a számtalan rakodóhely, a nagy ajtózsebek vagy a pohártartók. A professzionális igények kielégítésére pedig két USB-port, két 12 voltos csatlakozó és egy 220 voltos csatlakozó áll rendelkezésre.

Referenciának számító rakodókapacitás

A jelenlegi padlólemezt alapul vevő hátsó kialakításnak köszönhetően az új Berlingo Van rekordméretű rakodótérrel rendelkezik. Nőtt a hasznos terhelhetőség és megmaradt a kerékdobok közötti szélesség (1,23 m), így akár 2 EUR raklap is kényelmesen elhelyezhető benne. Az új Berlingo Van rakodókapacitása egyedülálló: 3,3 m3-től (standard változat) 4,4 m3-ig (XL méret) terjed, a hasznos terhelhetőség pedig ennek megfelelően 650–1000 kg. A kishaszonjárműveket vásárló ügyfelek igényeinek maximális kiszolgálása érdekében az új Berlingo Van egy újítással is jelentkezik. Valamennyi gépjárműszegmenst együttvéve elsőként kínál túlterhelésjelző funkciót, mely figyelmezteti a vezetőt, ha a jármű össztömege megközelíti vagy meghaladja az engedélyezett értéket. A maximálisan vontatható tömeg egyébként 1500 kg.