A Tiszta és biztonságos Budapestért kampány a Keleti pályaudvarnál folytatódott

    A Tiszta és biztonságos Budapestért kampány keretében a Keleti pályaudvarnál folytatta akcióját partnereivel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

    A társaság az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, “továbbra is elkötelezett amellett, hogy partnereivel szoros együttműködésben élhetőbbé tegye a főváros forgalmas köztereit”. A kampány résztvevői kéthetente új helyszínen dolgoznak, legközelebb Újpest-városkapu következik.


    A Keleti pályaudvarnál a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divízió, valamint a BKV és a MÁV munkatársai – kézi és gépi erővel – szerda éjszaka, majd csütörtök reggel megtisztították a buszmegállókat, a trolibusz- és a villamos-végállomást, illetve a metróaluljárót – tudatta a BKK.


    A közlemény szerint fontos szerepet játszott az akcióban a Budapesti Rendőr-főkapitányság, amely a Keleti pályaudvaron rendőrőrsöt is működtet. “Jelentős szerep jutott a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságnak, illetve Józsefváros közterület-felügyelőinek, valamint a Menhely Alapítvány munkatársainak” – írták.


    A közleményben idézték Papi Gergely rendőr alezredest, a metró rendőrségi osztály vezetőjét, aki azt emelte ki, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság szorosan együttműködik a BKK-val, az állandó helyszínek mellett hetente tart ellenőrzést egy-egy frekventált közösségi közlekedési járaton és annak útvonalán, valamint rendszeresen ellenőrizni a buszsávok szabályos használatát is.