A Toyota Crown Plug-In hibrid opciót kap

A Toyota Crown az év elején két hibrid hajtáslánccal tért vissza Amerikába, és úgy tűnik, egy konnektorról tölthető hibrid változat van a láthatáron.

A MotorTrend szerint a Toyota elnöke, Akio Toyoda a múlt heti Las Vegas-i kereskedői értekezleten jelentette be a hírt. A modellről egyelőre keveset tudni, de várhatóan a Prime becenevet veszi fel, akárcsak a Prius plug-in hibridet.

Ezen nem kell sokat folytatni, de a Crown alapfelszereltsége egy hibrid hajtáslánc, amely egy 2,5 literes négyhengeres motorból, két villanymotorból, egy elektronikusan vezérelt, fokozatmentes sebességváltóból és egy új fejlesztésű, nagy teljesítményű bipoláris nikkel-metálból áll. hidrid akkumulátor. A Toyota nem adott ki teljesítményspecifikációt, de a japán változat összesített teljesítménye 231 LE (172 kW / 234 LE).

A nagyobb teljesítményre vágyó vásárlók frissíthetnek a Crown Platinumra, amely egy teljesen új Hybrid Max hajtásláncot tartalmaz. Turbófeltöltős, 2,4 literes négyhengeres motorral, elülső villanymotorral, amely segít maximalizálni a nyomatéktermelést, hátsó eAxle-vel, valamint hatfokozatú automata sebességváltóval rendelkezik, hidraulikus többtárcsás nedves indítású tengelykapcsolóval. Ezzel a beállítással a modell 340 LE (254 kW / 345 LE) teljesítményt és 5,9 másodperces 0-60 mph (0-96 km/h) sebességet biztosít.

Sajnos a teljesítményre való összpontosítás költséggel jár, mivel a Crown Platinum üzemanyag-fogyasztása várhatóan 28 mpg lesz. Ez 10 mpg-vel kevesebb, mint a többi Crown változat.

Feltehetően a Crown plug-in hibrid lesz a legerősebb, és elképzelhető, hogy a modell Hybrid Max alapú hajtásláncot használ. Ez még várat magára, de a következő hetekben további részleteket tudhatunk meg.